Vodeći vozač Svjetskog rally prvenstva svjestan je da ga ovog vikenda u Hrvatskoj čeka težak posao, posebno zbog činjenice da je prošle godine izletio na prvom brzincu.

Kalle Rovanperä otvorit će ovogodišnji WRC Croatia Rally. Mladi Finac pobijedio je u Švedskoj pa nakon dva ovosezonska natjecanja ima 46 bodova. Prvi pratitelj mu je Thierry Neuville s 32 boda.

Rovanperä i njegov suvozač Janne Haltunnen imali su u četvrtak prvo vrijeme na shakedownu, onda odradili ceremonijalni start, a ozbiljne stvari kreću u petak ujutro. Croatia Rally starta brzinskim ispitom Mali Lipovac – Grdanjci u 8:33, a upravo će Kalle biti prvi na startu.

“Dobro se osjećam. Stanka je bila dobra i bilo je lijepo uzeti kratki odmor, a nadam se da smo pripremljeni bolje nego prošle godine”, izjavio je finski vozač koji je Croatia Rally 2021. završio izlijetanjem već na prvom brzinskom ispitu. Hoće li mu nedostajati iskustvo s prošlogodišnjeg natjecanja?

“Da, mislim da hoće. Mnogi su brzinski ispiti isti kao prošle godine i drugi su ih vozači vozili, a ja nisam. Mislim da će biti popriličan izazov. Čuo sam sve komentare od prošle godine, kako se jako mijenja grip na različitim cestama te da ima jako puno skliskih dijelova, sigurno da će drugi znati brzince nešto bolje od mene.”

Dodatni začin ovom vikendu moglo bi biti promjenjivo vrijeme. Kiša je najavljena za petak, a budu li se uvjeti naglo mijenjali, u prvi će plan izbiti izbor guma za brzinske ispite.

“Čini se da će vrijeme biti stvarno nezgodno i pogoditi s izborom guma bit će doista teško”, poručio je Kalle.

U Toyoti su prošle godine slavili na Croatia Rallyju. Pobjednici su bili Sebastien Ogier i Julien Ingrassia, no njih ove godine nema. Traže se nasljednici na tronu hrvatskog WRC natjecanja… Hoće li to biti finsko “čudo od djeteta”?

Objava Rovanperä: Pogoditi s izborom guma bit će doista teško pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak