Niko Pulić jedan je od hrvatskih vozača koji nastupaju na ovogodišnjem Croatia Rallyju u sklopu Svjetskog rally prvenstva. Kad je došlo vrijeme za ceremonijalni start u Zagrebu, Niko je teško mogao povjerovati da se to stvarno događa.

Imao je veliku želju nastupiti i prošle godine, no tada ga je spriječio koronavirus. Niko Pulić se nakon toga vratio utrkama i pripremio za nastup na Croatia Rallyju 2022. Nastupa u Škodi Fabiji Rally2, a suvozačica mu je Aleksandra Kovačić. Prije startne ceremonije kraj Nacionalne sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Konavljanin je bio silno uzbuđen.

“Ima ona poznata izjava ‘Ljudi, je li ovo moguće’? Stvarno sam oduševljen, sretan i ponosan. Gledam ovo i pitam se jesam li ja stvarno na WRC-u. Inače sam gledao WRC na TV-u, a sada sam odjednom dio toga i vozim. Poseban je osjećaj jer se to održava u mojoj zemlji.”

Niko Pulić i Aleksandra Kovačić (Photo: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool)

Što se očekivanja tiče, Pulić je realan i svjestan težine natjecanja koje je pred njim. Tri dana, 20 brzinskih ispita dužine gotovo 300 kilometara. Croatia Rally ove se godine vozi na području čak pet županija.

“Mislim da ću napraviti jednu taktiku u kojoj će glavni cilj biti ugledati ciljnu rampu. Rally je jako dugačak, puno je kilometara. Po meni, ovo je kao otprilike pet relija koje smo mi inače vozili u Prvenstvu Hrvatske. Pet relija u samo dva i pol dana, za to treba snage i treba sve dobro rasporediti”, kaže Pulić.

Niko je već najavio da će ovo biti njegov oproštaj od aktivnog natjecanja u rallyju.

“Želio bih zahvaliti WRC-u i promotoru na tome što Hrvatska može biti domaćin ovog natjecanja. Odlična je to pozornica za sve, a može se upoznati našu zemlju i što ona može ponuditi.”

“Za sportaša je važno znati kad je vrijeme za kraj karijere. Nakon 40 godina ovo će biti moje posljednje veliko natjecanje. Vozit ću još tri brdske utrke – jednu u Portugalu, jednu u Francuskoj i jednu u Češkoj, a onda želim posvetiti vrijeme pomaganju mlađim generacijama.”

Objava Pulić: Je li ovo moguće? pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak