Vozač Mercedesa George Russell Saudijsku Arabiju napušta zadovoljan zbog načina na koji je odradio cjelokupan GP vikend. Zamalo mu je izmakla treća pozicija, nakon nove konfuzije izazvane FIA-inim sucima, koji su nakon utrke dodijeli kaznu od deset sekundi za Alonsa, da bi ista bila poništena nakon žalbe momčadi Aston Martina.

Russell je jako dobro odradio kvalifikacije pa u utrku startao s treće pozicije, a završio na četvrtoj poziciji iza vozača Red Bulla i Alonsa u Aston Martinu.

Nakratko je Russell i dohvatio treću poziciju te je umjesto Alonsa prisustvovao na konferenciji za medije za trojicu najboljih, ali nakon uložene žalbe od strane Aston Martina ipak je vraćen na poziciju četiri.

Prije cijele farse na kraju utrke možemo reći da je mladi Britanac odradio odličnu utrku. Držao je svoju poziciju jako dobro, sudjelovao je u duelima s dva prvaka, Verstappenom i Hamiltonom, te na kraju i obranio svoje četvrto mjesto upravo od sedmerostrukog svjetskog prvaka Hamiltona.

“Povremeno je bilo jako kaotično. Trudio sam se shvatiti što se događa s Alonsovim kaznama, je li kažnjen ili nije. Mogu reći da je utrka bila jako zabavna, morao sam voziti jako sve do samoga kraja kako bih pokušao ući unutar pet sekundi u odnosu na Alonsa, za svaki slučaj.”

“Na kraju sam došao do P4 i to je vjerojatno bio jedan od mojih najjačih vikenda u Formuli 1. Zadovoljan sam rezultatom jer smatram da smo nadmašili potencijal našeg bolida u ovom vikendu.”

“Iskreno govoreći, nismo ovo očekivali. Znali smo da bih mogao biti blizu, ali mislili smo da smo u zaostatku u odnosu na Aston, u odnosu na Ferrari. Jasno se vidi da smo napravili par koraka prema naprijed u odnosu na prethodnu utrku. Znamo da je dug put pred nama, ali nalazimo se jako interesantnoj fazi kao momčad. Radimo neke izmjene i pokušavamo smanjiti zaostatak za Red Bullom. Nadam se da nećemo dugo čekati na korak naprijed.”

George Russell

Opće je poznato da Russell posjeduje veliki talent i da se radi o odličnom vozaču. Pokazao je već nebrojeno puta do sada da se može nositi s najvećim imenima ovoga sporta. Ako nastavi s ovakvim izvedbama, pitanje je vremena kada će ponijeti epitet vozača broj jedan u svojoj momčadi.

Objava Russell: GP vikend u Džedi mi je jedan od najbolje odvoženih u karijeri pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Anes Šestan