George Russell u Mercedesu je postavio najbrže vrijeme trećeg i posljednjeg slobodnog treninga za VN Las Vegasa. Drugi je završio Oscar Piastri u McLarenu, a treći Logan Sargeant u Williamsu.

Tijek treninga:

Treninga je krenuo u 5 sati i 30 minuta po hrvatskom vremenu, ali vozači nisu odmah krenuli na stazu koja nam je tijekom jučerašnjeg dana zadavala velike probleme i pomicanje drugog slobodnog treninga zbog šahte koja se odlomila zajedno s betonskom konstrukcijom na stazi.

Nakon nekoliko minuta su vozači pomalo krenuli izlaziti na stazu koja je i dalje imala vrlo niski grip, a prvi su na stazi bili vozači McLarena. Nakon njih na stazu su izašli i vozači drugih momčadi, a većina ih je bila na medium komponenti guma.

Najbrže vrijeme su postavili vozači Ferrarija koji su odmah izgledali vrlo brzi na stazi. Vozači Red Bulla, Williamsa i AlphaTaurija su bili posljednji vozači koji su izašli na stazu nakon više od 15 minuta nakon početka treninga.

Nakon izlaska na stazu dva Red Bulla su vrlo brzo postavila vrlo kompetitivna vremena, a oni su se odlučili na izlazak na mekanim gumama te su došli na vrh poretka nakon drugih brzih krugova. Verstappen je bio pola sekunde brži od Pereza, a čak 1.2 sekunde brži od Leclerca iako na različitim setovima guma.

U prvih pola sata nije bilo većih problema za vozače osim što je Leclerc zasmetao Kevinu Magnussenu na kraju njegovog brzog kruga, a vozač Haasa mu je ‘vratio uslugu’ samo nekoliko minuta kasnije, ali je sve prošlo bez većih problema.

Kako je odmicalo vrijeme i kako smo se približavali kraju treninga, tako su se vozači prebacivali na mekane gume i posljednju simulaciju brzih krugova uoči kvalifikacija koje su na rasporedu u 9 sati po hrvatskom vremenu.

Russell je u svojem drugom brzom krugu na setu mekanih guma uspio postaviti najbrže vrijeme u tom trenutku s minimalnom prednošću u odnosu na Verstappena. Dobro vrijeme je postavio i Alex Albon koji je bio vrlo blizu vodećih u Williamsu.

Verstappen je u svojem brzom krugu na novom setu guma postavio najbrže vrijeme prvog sektora, ali je na kraju pravca u drugom sektoru otišao široko te je morao odustati od toga brzog kruga s kojim bi vrlo vjerojatno bio najbrži u tom trenutku. Sličnih problema su imali i drugi vozači koji su još uvijek tražili gdje točno kočiti kako bi se pripremili za kvalifikacije.

Oscar Piastri je bio još brži od Russella, ali samo na kratko se zadržao na vrhu poretka. Russell mu je već u idućem krugu vratio još bržim vremenom. Šest minuta prije kraja treninga Alex Albon je u zavoju broj 5 udario u zid te je probušio svoju gumu, a jedan dio gume je završio i na samoj stazi. Zbog toga i zbog toga što je Albon parkirao svoj bolid djelomično na stazi pokazana je crvena zastava.

Direkcija utrke je odlučila kako se sesija neće nastaviti s obzirom da je bilo ostalo samo nekoliko minuta do kraja treninga te je poredak ostao isti. Russell i Piastri su bili na vrhu, a Sargeant je iznenađujuće iskoristio to što su najbrže momčadi čekale zadnji trenutak za postavljanje brzih vremena te je završio na trećem mjestu.

Objava Russell najbrži na trećem treningu u Las Vegasu! pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: fermen