George Russell u Mercedesu je postavio najbrže vrijeme trećeg slobodnog treninga u Silverstoneu ispred svog momčadskog kolege Lewisa Hamiltona i vozača McLarena Landa Norrisa.

Vremena vozača uskoro…

Tijek treninga:

Treći i ujedno posljednji slobodni trening za utrku u Silverstoneu je krenuo u 12:30 po hrvatskom vremenu. Prvi su na još uvijek mokru stazu izašli vozači Haasa, a iza njih i nekolicina drugih vozača – svi na intermediate gumama.

Max Verstappen je na kraju prvog sektora ‘izgubio’ bolid te se izvrtio, ali srećom po njega ostao je na stazi i nije imao većih dodatnih problema. Najbrže mjereno vrijeme u prvih pet-šest minuta je postavio Fernando Alonso, a onda je i svoje vrijeme postavio Charles Leclerc koji je samo na kratko preuzeo vodeću poziciju, da bi ga onda prestigao Yuki Tsunoda.

Nakon samo osam minuta je pokazana crvena zastava zbog Pierrea Gaslya koji je zapeo u šljunku na ulasku u posljednji dio staze prije ciljnog pravca. Direkcija utrke nije čekala ni trenutka te su se svi vozači odmah vratili u bokseve.

Nakon pet minuta je trening nastavljen uz laganu kišu koja je počela opet padati na stazi u Engleskoj. Većina vozača je vrlo brzo ponovno izašla na stazu kako bi iskoristili donekle povoljne uvjete na stazi i osjetili kako je voziti u kišnim uvjetima koji bi mogli biti slični u utrci.

Valtteri Bottas je također ‘izgubio’ bolid na izlasku na prvi pravac, ali je uz manje poteškoće i okretanje na stazi došao natrag na stazu i nastavio svoj program. Vozači su se izmjenjivali na vrhu poretka jer se staza, unatoč laganoj kiši, pomalo sušila te su se vremena poboljšavala iz kruga u krug.

Mercedesi su se činili prilično brzi na intermediate gumama, a blizu je bio i Lando Norris u McLarenu. Čak ni Ferrari nije izgledao toliko loše, a bilo je za očekivati i kako će Max Verstappen u kvalifikacijama i utrci biti na potrebnoj razini kako se od njega i očekuje.

Kako je trening odmicao, tako su vozači počeli odlaziti u bokseve te se akcija na stazi malo smirila. Na vrhu su bila dva Mercedesa kojima očito odgovaraju ovakvi mokri i hladni uvjeti, a kiša je padala sve jače kako se trening bližio kraju te se prema kraju treninga vremena vozača nisu previše spuštala zbog toga.

Do kraja su na vrhu ostali vozači Mercedesa – Russell pa Hamilton, a iza njih su bili Norris, Sainz, Verstappen, Leclerc i Piastri. Kvalifikacije za sutrašnju utrku kreću u 16:00 po hrvatskom vremenu te bi ovakvi vremenski uvjeti mogli dodatno ‘začiniti’ borbu za pole position.

Objava Russell najbrži uoči kvalifikacija u Silverstoneu! pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: fermen