Unatoč oblacima koji su prijetili na prvom slobodnom treningu, drugi trening je praktički odvožen po suhim uvjetima, kiša je počela padati s 4 minute do kraja sesije. Najbrži je bio McLarenov Lando Norris ispred momčadskog kolege Oscara Piastrija, a treći je bio Red Bullov Sergio Perez.

Očekivano, ubrzano je nastala gužva na stazi zbog potencijalne kiše koja se najavljivala za vrijeme trajanja treninga. Izašlo se na medium i hard komponenti guma. Prvo solidno vrijeme postavio je Max Verstappen na medium komponeti, bilo je to 1:27.831. Svi vozači su ubrzo postavili vrijeme kruga, zaključno s Kevinom Magnussenom nakon sedam minuta treninga.

Agresivan je bio Pierre Gasly preko rubnika s vanjske strane Copse zavoja te je vrlo vjerojatno oštetio podnicu. Charles Leclerc se momčadi požalio na radiju kako se stvarno muči u zavojima s velikom brzinom, konkretno Maggots i Becketts.

Nakon što uopće nije vozio soft gume na prvom slobodnom treningu, Verstappen je prvi u ovoj sesiji koji je stavio tu komponentu. S kišom koja je potencijalno dolazila pred kraj sesije, ovo je mogla biti i simulacija kvalifikacijskih vožnji. Naravno, napravio je najbrži krug do tada – 1:27.233.

Nakon 20 minuta sesije, staza je postala relativno tiha s većinom vozača u boksu jer su se radila dodatna podešavanja na bolidima. Bila je to priprema za izlazak na mekim gumama. Među prvima na izlasku na stazu bio je Fernando Alonso s novim nadogradnjama na njegovom Aston Martinu te radi tada treće vrijeme treninga s nešto više od jedne desetinke sekunde zaostatka za Verstappenom.

Novo najbrže vrijeme postavio je Leclerc na polovici sesije, ali ubrzo to skidaju prvo Nico Hülkenberg s 1:26.990, kratko Oscar Piastri pa i Lando Norris s 1:26.549. Mercedesi su nešto teže pratili tempo na softu, s Lewisom Hamiltonom na petom i Georgeom Russellom na devetom mjestu poretka vremena s 25 minuta do kraja sesije.

Jaka kiša se i dalje očekivala krajem sesije, barem su tako momčadi javljale vozačima. Zato su se s 20 minuta do kraja sesije izvodile razne simulacije te se opet počelo voziti na tvrđim komponentama guma. Prema kraju treninga je tako bilo dosta gužve na stazi.

Svi osim Kevina Magnussena su bili na stazi s 10 minuta do kraja sesije. Verstappen je nizao krugove na mediumu, a Lando Norris je dosta proklizao na ulasku u Woodcote zavoj. S pet minuta do kraja sesije, vozači su počeli polako ulaziti garaže zbog sitne kiše koja se polako približavala stazi. Neki vozači su na kraju izašli i na intermedijima kako bi isprobali uvjete i vježbali start utrke u mokrim uvjetima.

Rezultat drugog slobodnog treninga:

Objava Norris najbrži i na drugom slobodnom treningu u Silverstoneu pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic