Kvalifikacije održane u petak na Velikoj nagradi Austrije nisu dobro prošle za Mercedesovog vozača Georgea Russella. Ispao je u drugoj rundi, no vjeruje da u nastavku vikenda može popraviti stvari.

S obzirom na to da u Austriji imamo vikend sa subotnjim sprintom, kvalifikacije za nedjeljnu utrku vožene su u petak poslijepodne. Prije toga održan je samo jedan trening i vozači u takvim uvjetima nemaju jednostavan zadatak s pronalaženjem odgovarajućih postavki bolida.

George Russell na treningu je imao deveto vrijeme, a onda u kvalifikacijama zapeo već u Q2 te nije uspio ući među deset najboljih. Na treningu je bio četiri i pol, a u Q2 skoro tri desetinke sporiji od momčadskog kolege Lewisa Hamiltona, koji se izborio za petu startnu poziciju.

Russell je nakon kvalifikacija izjavio: “Jednostavno, nismo bili dovoljno brzi danas. Od prvog kruga na treningu nisam imao pravi osjećaj u bolidu. Teško je kad imate sprint vikend jer nemate vremena za raditi nekakve promjene. Moramo vidjeti večeras što možemo napraviti za sutra. Sigurno da P11 nije idealna startna pozicija, ali imali smo dobrih rezultata i kad smo startali niže u poretku ranije ove godine, tako da nije sve izgubljeno.”

“Degradacija guma izgledala je dosta loše na treningu, tako da bismo mogli imati utrku s dva zaustavljanja u boksu. No, moramo dokučiti što se to trenutno događa jer se nekako mučimo, posebno subotama.”

Ovo je drugi sprint vikend sezone. Prvi je bio u Bakuu, a za Russella je i tada slično počelo.

“U Bakuu sam se kvalificirao na 11. mjesto u petak, a onda na četvrto u subotu. Nažalost, nema puno bodova kad se tako posloži, no mislim da će ova utrka nuditi nešto više prilika od one u Bakuu. Nije lako, ali pred nama je dugačka utrka u nedjelju”, poručio je Britanac.

U ukupnom poretku vozača Russell je šesti, tri boda iza Carlosa Sainza iz Ferrarija. Iza njega je Charles Leclerc s 11 bodova zaostatka, no Ferrarijevi su vozači u petak izgledali vrlo konkurentno i osvojili drugo i treće mjesto u kvalifikacijama.

Naslovna fotografija: Sebastian Kawka/Mercedes Media Centre

*GP1.hr ovog vikenda ima svog akreditiranog novinara na Red Bull Ringu. Put Spielberga uputio se naš glavni urednik Igor Šestak, tako da će od petka do nedjelje nastojati prenijeti što više zanimljivih detalja iz F1 Paddocka Stoga, pratite redovito objave na GP1.hr, kao i naše društvene mreže – Facebook i Instagram.

Objava Russell: Nije sve izgubljeno pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak