George Russell podijelio je svoje početne dojmove nakon što je isprobao Mercedesov W15 bolid tijekom prvog dana predsezonskih testiranja u Bahreinu, rekavši da vidi pomake na bolje u odnosu na prošlogodišnji bolid.  

George Russell proveo je cijeli dan za upravljačem Mercedesova W15 bolida. Unatoč završetku dana na skromnom 12. mjestu sa zaostatkom od +2,765 za Maxom Verstappenom, odvozio je 122 kruga u kojima je imao priliku upoznati se s novom jurilicom za 2024. godinu.

S obzirom na to da je momčad Mercedesa izjavila kako im je fokus na ovim testiranjima prikupiti što je više moguće informacija o bolidu, a o performansama će se brinuti kasnije, Russell je izrazio zadovoljstvo viđenim.

”Bilo je sjajno po prvi puta s ozbiljnošću voziti W15. Od samog početka, činilo se da imamo dobru osnovu za početak. Odradili smo puno krugova i imamo puno podataka za analizirati večeras.”

”Završili smo dan na prilično dobroj poziciji i možemo graditi kroz sljedeća dva dana. Fokusirat ćemo se na maksimiziranje prijeđene kilometraže radi učenja, umjesto potrage za optimalnom točkom bolida”, rekao je Russell

Nakon što su prošlu sezonu završili bez ijedne pobjede, prvi put od 2011. godine, momčad Mercedesa se obvezala preoblikovati koncepciju cijelog W15 bolida kako bi se približila Red Bullu. Je li uspjela u tome teško je reći, no čini se kako su inženjeri uspjeli riješiti problem sa stražnjim dijelom bolida koji ih je toliko mučio prošle godine. Upitan da usporedi W14 i W15 bolide, Russell je rekao:

”Općenito, W15 je ugodniji za vožnju od prošlogodišnjeg bolida. Znamo da nije riječ o osjećaju, već o brzini. Ipak, danas je bilo riječi o učenju, a ne o potjeri za performansama.”

”Fokusirani smo na sebe na ovom testiranju, a tek će se sljedeći tjedan vidjeti gdje stojimo u usporedbi s drugima. Bio je to pozitivan prvi dan i radujem se povratku u bolid.”

Drugi dan predsezonskih testiranja na rasporedu je u četvrtak 22. veljače od osam sati po hrvatskom vremenu, a boje Mercedesa branit će Lewis Hamilton koji će također imati ‘cijeli dan’ na raspolaganju za testiranje.

Objava Russell o W15: Ugodniji je za vožnju od prošlogodišnjeg bolida pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Stjepan Feketija