Carlos Sainz kaže da je Oscar Piastri pokušavao napraviti pomalo optimističan potez u prvom zavoju utrke za Velikoj nagradi Belgije.

Vozač McLarena bio je priklješten uz unutarnji zid La Sourcea, oštetivši tako sebi ovjes i otrgnuvši komad desne bočne strane Ferrarijevog bolida. Piastri je ubrzo usporio s vožnjom do Eau Rougea i kasnije zaustavio bolid uz stazu.

Iako suci nisu poduzeli ništa u vezi s incidentom, Sainz je rekao kako smatra da je rookie trebao popustiti, posebno s obzirom na to da je Sainz bio usred borbe s vozačem Mercedesa Lewisom Hamiltonom.

“Napao sam Lewisa i imao gotov potez u prvom zavoju. Čisto sam pogodio vrh zavoja i sve, ali nažalost, mislim da je Oscar pokušao napraviti malo optimističan potez na meni.”

“Da, pomalo šteta, jer kada pregledate prošle utrke ovdje u Spa i znate koji su bili tipični incidenti u prvom zavoju, to je upravo to.”

“Svatko tko pokuša s unutarnjom linijom ovdje proći, obično generira kontakt pa i odustajanje, a ovog puta je očito bio red na meni da mi se to desi.”

Sainz inzistira da nije otišao duboko u zavoj, iako priznaje da je blokirao kotače, ali izjavljuje kako je savršeno pogodio vrh zavoja i prošao Lewisa.

Rekao je da je znao da je Piastri iznutra pa je dodao:

“U nekom trenutku netko se treba povući, a on je taj koji je bio uz moju stražnju desnu stranu i za kojeg mislim da se trebao povući i pomaknuti, a ne ja, i pustiti da se prođe čisto kroz taj zavoj, pogotovo kada sam praktički završio svoj potez nad Lewisom.”

Sainz je rekao da se bolid nakon kontakta više nije mogao lijepo voziti, ali je nastavio vožnju zbog mogućnosti nastupanja uvjeta crvene zastave kada bi se možda našlo vremena za popravak. Ali, ipak se povukao iz utrke nakon što je kiša prestala.

Piastri je rekao da smatra kako je incident karakterističan za prvi zavoj prvog kruga:

“Dobro sam startao i krenuo u stranu, a onda kada smo došli do zone kočenja, Carlos se pomaknuo malo udesno i zatvorio prostor, a ja sam ostao s vrlo malo opcija za izbjegavanje kontakta.”

Piastri je rekao kako su obojica mogla stvari napraviti malo drugačije:

“Ovo je vrlo tijesan prvi zavoj, Carlos također nije imao mnogo opcija s obzirom na to gdje je bio Lewis, tako da veliko šteta. Mislim da me s Carlosove točke gledišta njegov pomak udesno pomalo iznenadio.”

“Možda sam mogao malo kasnije zakočiti kako bi Sainzu bio više uz bok, ali lako je sada razmišljati. Pokušao sam učiniti najbolje što sam mogao iz te pozicije, ali nisam mogao puno učiniti.”

Objava Sainz: Bio je to optimističan potez Piastrija pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic