Carlos Sainz se požalio na degradaciju guma. Po njegovom mišljenju to je glavni razlog zašto nisu mogli parirati Red Bullu, a dodaje da je brzina Aston Martina zabrinjavajuća.

Carlos Sainz, koji je startao s četvrte startne pozicije na Velikoj nagradi Bahreina, prilično je dobro započeo svoju prvu utrku sezone, ali probleme s degradacijom guma vidi kao glavni razlog zašto je Ferrarijev bolid bio praktički ”nesposoban” boriti se s Red Bullom. I napominje da je brzina bolida AMR23 vrlo zabrinjavajuća.

“Želio bih da čim prije dođemo na druge staze gdje manje trošimo stražnje gume, da se možemo bolje držati. Jasno je da njihov bolid ima nešto, i Red Bullov i Astonov, zbog čega imaju mnogo manju degradaciju. Ako pogledate Mercedes i nas, imamo vrlo sličnu degradaciju. Ta druga dva bolida, iz nekog razloga, ne degradiraju toliko. To je nešto što ćemo morati istražiti, analizirati i vidjeti što možemo učiniti”, izjavio je Sainz.

Alonso se našao u borbi za postolje, nakon što je Charles Leclerc morao odustati zbog kvara na motoru. Španjolac se našao u borbi sa Sainzom koji se patio s gumama, a u jednom je trenutku čak rekao putem radio veze da neće moći završiti utrku ako se bude borio s Alonsom.  

“Bila je to dobra borba. Nažalost, gotovo me koštala pete pozicije jer u našem bolidu, čim se malo potrudite obraniti od Fernanda, uništavate gume. To je problem koji imamo, previše degradacije, gume se pregrijavaju kad se počnemo boriti. To znači da u utrci nemamo puno prostora za greške”, izjavio je Španjolac.

Upitan od strane novinara kako komentira mali dodir s Alonsom, Sainz je rekao:

 “Osjetio sam ga s leđa, ali da budem iskren, mislim da je to bila dobra čista borba. To je bio samo mali dodir. Uvijek je zabavno, ali na kraju nas je vrijeme smjestilo gdje smo sada, a to je iza Astona u utrci i jasno, iza Red Bulla.”

Objava Sainz: Bolidi Red Bulla i Aston Martina imaju nešto što mi nemamo pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Stjepan Feketija