Najbrži na drugom slobodnom treningu za VN Singapura je bio Carlos Sainz u Ferrariju. Drugo vrijeme je postigao njegov momčadski kolega Charles Leclerc s minimalnim zaostatkom, a treći je završio George Russell u Mercedesu.

Vremena vozača uskoro…

Tijek treninga:

Početak treninga je krenuo mirno s nekolicinom vozača koji su odmah izašli na stazu odraditi prve krugove nakon prvog slobodnog treninga ranije danas, a u prvih 5 minuta svi vozači su se odlučili odraditi instalacijske krugove.

Verstappen je u pripremi svojeg brzog kruga napravio potez koji se nije svidio drugim vozačima – prestigao je red na kraju trećeg sektora, ali ni to mu nije pomoglo te su najbrži bili vozači Ferrarija nakon prvih brzih krugova po stazi u Singapuru.

U drugim brzim krugovima, u kojima je većina vozača ostala na svojim medium gumama, Ferrariji su opet bili najbrži. Sainz je bio uvjerljivo brži od Leclerca, a svi ostali su bili preko pola sekunde od najbržeg bolida na stazi. Alex Albon je prijavio problem s pogonskom jedinicom te se vratio u bokseve.

Verstappen je u trećem brzom krugu pokušao poboljšati svoje vrijeme, ali je na kraju drugog sektora jako proklizao te je odustao od brzog kruga koji je bio sporiji od dva Ferrarija. Charles Leclerc je nakon dvadeset minuta od početka treninga, na već korištenim gumama, postavio dvije i pol desetinke brže vrijeme od svog momčadskog kolege i došao na vrh poretka.

Nakon toga, staza je ‘utihnula’ te su se svi vozači vratili u bokseve. Nakon nekoliko minuta bez vozača na stazi, nekolicina vozača je krenula na soft gumama u simulaciju kvalifikacija što će biti dobar pokazatelj što možemo očekivati u subotu popodne.

Sainz je bio brži od Leclerca za nekoliko tisućinki sekunde, a iza njih je bio Hamilton sa zaostatkom od skoro pola sekunde. Alonso i Russell su bili također blizu Hamiltona, a Verstappen je bio čak sedam desetinki sekunde sporiji od Ferrarija. U međuvremenu, Alex Albon je izašao iz bolida te su iz Williamsa potvrdili da ne očekuju povratak na stazu tijekom FP2.

Oba Red Bulla su se požalila na ponašanje bolida u zavojima, a vrlo brzo su se vratili u bokseve kako bi inženjeri probali promijeniti neke postavke bolida. Perez se vratio na stazu u potrazi za boljim vremenom, a na kraju je uspio samo poboljšati svoje vrijeme za desetinku sekunde da dođe ispred svog momčadskom kolege na sedmoj poziciji. Russell je u međuvremenu poboljšao svoje vrijeme i došao na treću poziciju s dvije i pol desetinke zaostatka za Sainzom.

U posljednjih 20 minuta su vozači počeli odrađivati duže stintove kako bi isprobali i podesili bolid za nedjeljnu utrku. Većina je odrađivala krugove na medium komponenti guma jer je za očekivati kako će medium i hard biti odabrane gume za utrku. Prema trenutnim informacijama, soft gume se jako brzo troše te nije za očekivati kako će se one koristiti u samoj utrci.

Do kraja treninga nije bilo većih promjena u poretku niti većih problema za vozače i momčadi. Odrađivali su pripreme za utrku te ćemo pravi odraz snaga vidjeti tek sutra u kvalifikacijama koje su na ovoj uličnoj stazi vrlo bitne zbog teškog pretjecanja na uličnoj stazi.

Objava Sainz najbrži na drugom treningu u Singapuru! pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: fermen