Iako se Ferrari nakon VN Sao Paula donekle približio Mercedesu u ukupnom poretku konstruktora, činjenica je da zbog svojih problema nije uspio na najbolji mogući način iskoristiti jako loš nastup Srebrnih strijela.

Mercedes je imao jako lošu nedjelju u Brazilu. George Russell je odustao, a Lewis Hamilton osvojio tek osmu poziciju. S obzirom na to da se između Mercedesa i Ferrarija još uvijek vodi velika borba za drugo mjesto u poretku konstruktora, bila je to izvrsna prilika talijanskoj momčadi za hvatanje priključka. Međutim, ostala je u većoj mjeri neiskorištena.

Katastrofa za Ferrari dogodila se već u krugu zagrijavanja kad je Charles Leclerc morao odustati zbog kvara na bolidu. Carlos Sainz isto se mučio s nekim poteškoćama. Završio je na šestom mjestu, tako da je osvojio četiri boda više od Hamiltona, ali to Ferrariju nije donijelo veliki pomak i uoči zadnje dvije utrke sezone prednost Mercedesa je 20 bodova (382 – 362).

“Sadržajna utrka. Ponovno smo imali problem s kvačilom na oba starta, kao i u subotnjoj sprint utrci. Mučili smo se s tim cijelog vikenda. Sama utrka, iskreno imao sam dobar prvi stint, ali onda, jednostavno su Aston Martini, Red Bullovi i McLareni bili malo brži od nas. Uspjeli smo barem biti bolji od Mercedesa, ali propustili smo priliku kad je Charles ispao iz utrke, mogli smo uzeti još više bodova u odnosu na Mercedes”, komentirao je Španjolac.

Smatra da dio Ferrarijevih problema leži u konfiguraciji staze Interlagos i da mu je zbog toga nedostajalo brzine.

“Pomalo kao u Zandvoortu, sjećam se da je Aston bio brz u Zandvoortu, a Alpine je bio uz nas. Pierre je ovdje završio utrku blizu nas. Slične su karakteristike staze kao u Zandvoortu, a mi smo i tamo zaostajali nešto više nego na drugim stazama. U Vegasu bismo se trebali vratiti u formu”, poručuje Sainz.

Ostaju još utrke u Las Vegasu i Abu Dhabiju, a Ferrari će trebati jako dobre rezultate da bi postao viceprvak svijeta među konstruktorima. Na njihovu žalost, dobri su rezultati uglavnom dolazili samo u kvalifikacijama. Vozači Ferrarija u ovoj sezoni imaju šest najboljih startnih pozicija, ali samo jednu pobjedu.

Objava Sainz: Propustili smo priliku približiti se Mercedesu pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak