Nakon vrlo teškog vikenda u Nizozemskoj, kojeg je ipak okončao osvajanjem solidnog petog mjesta, Carlos Sainz očekuje da će Ferrari biti mnogo konkurentniji na domaćoj utrci u Monzi.

Ferrarijevi vozači imali su jako puno problema na stazi Zandvoort. Bolid SF-23 ponovno je pokazivao svoju nepredvidivost, kao i manjak brzine. Stvari nisu izgledale dobro već od slobodnih treninga, a Charles Leclerc se razbio u kvalifikacijama pa onda u nedjelju morao odustati zbog oštećenja podnice.

Carlos Sainz, iako mu je kronično nedostajalo brzine, zabilježio je dosta dobar rezultat. U kvalifikacijama je bio šesti, a u utrci peti. S obzirom na okolnosti, zadovoljavajuće. Može se reći da su u Ferrariju na neki način digli ruke od aktualnog bolida, koji je za vozače tijekom nekih vikenda bio prava enigma, i već najavljuju revolucionarna rješenja na bolidu za 2024.

“Nemojte me krivo shvatiti, počeli smo mi shvaćati što je, ali vrlo su male mogućnosti ispravljanja kad je bolid napravljen, završen i razvijen. Znamo da trebamo mijenjati stvari za iduću godinu, ali u ovoj godini na stazama poput Zandvoorta, na kojima vladaju vjetroviti uvjeti i treba vam puno potisne sile, mi ćemo jednostavno biti spori”, izjavio je Sainz u razgovoru za Sky Sports.

Dakle, najavljuje se novi koncept bolida za iduću sezonu i iz Ferrarija poručuju da u potpunosti razumiju sve nedostake koje ima SF-23. Je li doista tako, doznat ćemo tek za pola godine.

Komentirajući Zandvoort, Sainz ističe da konačni rezultat zapravo nije realan. I tijekom vikenda je govorio da Ferrari po brzini gleda u leđa mnogima.

“Mi smo se cijeli vikend borili s bolidima koji su bili puno brži od nas. Bila je to cijela utrka borbe, donošenja pravih odluka… naša brzina ni približno nije bila za peto mjesto. To znači da smo utrku dobro odradili, sve smo napravili kako treba. Sretan sam zbog rezultata, nisam sretan zbog toga koliko sam se mučio i koliko nam je teško bilo tamo”, rekao je Carlos.

Novi vikend, nova utrka. Posebna za Ferrari jer Formula 1 stiže u Monzu. Scuderia je već predstavila specijalni dizajn bolida i trkaćih odijela vozača, a Sainz očekuje dobre stvari. Borbu za mjesto na postolju, možda?

“Za Monzu, očekujem bolje stvari jer na stazi Spa smo bili mnogo brži nego na Zandvoortu, i iskreno mislim da bismo trebali biti bolji na stazama koje traže manje potisne sile. Trebali bismo se vratiti na naše normalne pozicije”, poručio je Španjolac.

Prilično je specifična ova sezona. Koliko je u pogledu pobjeđivanja na utrkama i borbe za naslov prvaka predvidiva i nezanimljiva, toliko je silno prevrtljiva u tom dijelu poretka iza Red Bull Racinga. Aston Martin, Mercedes, Ferrari, McLaren, Alpine… svakog vikenda neka druga momčad napravi iskorak i praktično je nemoguće predviđati što će se u toj borbi događati.

Objava Sainz: U Monzi bismo se trebali vratiti na normalne pozicije pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak