Iz redova Aston Martina stigla je vijest kako će ovoga petka na prvom slobodnom treningu u Monzi sudjelovati rezervni vozač Felipe Drugovich.

Velika nagrada Italije, 14. utrka sezone Svjetskog prvenstva Formule 1, počinje u petak u 13:30 prvim slobodnim treningom na stazi u Monzi.

Legendarna staza, popularna pod nadimkom “Hram brzine”, lani je bila sretna za 23-godišnjeg Felipea Drugovicha jer je upravo na toj lokaciji Brazilac osigurao naslov prvaka u prvenstvu Formule 2. Sada se može dodatno veseliti novom dolasku oktanskog cirkusa u Monzu jer je Aston Martin objavio da će sudjelovati na prvom slobodnom treningu.

Drugovich će zamijeniti Lancea Strolla te se pridružiti Fernandu Alonsu u toj prvoj sesiji na VN Italije. Neće to biti prvi put ove godine da Felipe uskače u bolid umjesto Lancea. Kanađanin je zbog ozljede morao propustiti predsezonska testiranja, a upravo je Drugovich odradio dio posla u Bahreinu.

“Jedva čekam sjesti za volan bolida AMR23. Osjećaj u bolidu bio je odličan kad sam ga vozio na predsezonskom testiranju i bit će fascinantno doživjeti koliko je napredovao od tada. Proveo sam puno vremena u simulatoru pomažući u razvoju bolida, tako da će biti jako korisno razumjeti kakva je korelacija sa stvarnim bolidom.”

“Bit će to fantastična prilika za mene i moći ću demonstrirati što sam naučio kroz testne programe. Od Bahreina sam odradio još puno kilometara u F1 bolidu, tako da bolje razumijem kako mogu isporučiti korisne povratne informacije momčadi”, rekao je Drugovich.

Šef momčadi Mike Krack na ovu temu kaže: “Oduševljeni smo jer možemo osigurati Felipeu još jednu priliku za vožnju bolida AMR23. Pokazao je svoje sposobnosti na predsezonskom testiranju i dao važan doprinos u inicijalnom razvoju bolida. Monza će ponuditi Felipeu još jednu šansu za suradnju s inženjerima i mehaničarima te će moći ojačati svoje samopouzdanje u sesiji važnoj za momčad. Veselimo se maksimalnom iskorištavanju te sesije.”

Objava Felipe Drugovich u Aston Martinu na prvom treningu u Monzi pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak