Fernando Alonso na svojim leđima gura momčad Aston Martina. Dvostruki svjetski prvak osvojio 170 od 217 bodova Aston Martina, što je skoro 80 posto sveukupnih bodova ovog konstruktora u sezoni…

Alonso suvereno drži treće mjesto u poretku vozača, i to još od prve utrke sezone. Iza Španjolca su Lewis Hamilton (164 bodova), Carlos Sainz (117), Charles Leclerc (111) i George Russell (109). Unatoč tome, njegov momčadski kolega, Kanađanin Stroll, puno u prvenstvu je puno bliže borbi s vozačima Alpinea, nego s Ferrarijem i Mercedesom.

Stroll je osvojio bodove u osam od 14 utrka ove sezone, a Alonso je uz Verstappena i Hamiltona jedini vozač koji je osvojio barem bod u svakoj utrci. Stroll je samo na VN Španjolske završio ispred Alonsa, ali mnogi su istaknuli kako je Alonso tu utrku bio milostiv, jer je imao priliku prestići Strolla.

Unatoč svemu od navedenog, Strollovo mjesto u Aston Martinu dogodine nije ugroženo. Dapače, šef momčadi, Mike Krack, smatra da je puno manja razlika u vožnjama Alonsa i Strolla nego što bodovi sugeriraju.

“Ne postoji velika razlika u performansama. Postoji samo velika razlika u osvojenim bodovima,” rekao je Krack za Racing News 365.

“Primjerice, nije uopće bilo razlike među njima u Q1 na Zandvoortu. Ne mislim da su neke karakteristike bolida za njega drugačije nego za Fernanda. Iste smo rasprave imali kada je Sebastian [Vettel] došao u ekipu, Stroll se odlično snašao. Ne vidim razloga zašto sada ne bi bilo isto,” dodao je.

Krack ističe kako Aston Martin mora nastaviti razvoj bolida i prilagoditi ga vozačima. Ipak, najveća odgovornost leži u rukama Lancea Strolla. Kanađanin je zaštićen u Aston Martinu, ali pitanje je do kada će tako ambiciozna momčad tolerirati Strollove nastupe koji su, u najboljem slučaju, prosječni.

Objava Šef Aston Martina: Ne postoji velika razlika u performansama Alonsa i Strolla pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić