U obje dosadašnje utrke u ovoj sezoni vozači Ferrarija bili su u borbi za najbolju startnu poziciju, no u samim utrkama nisu pokazali takvu formu. U Bahreinu su brži bili Red Bull i Fernando Alonso u Aston Martinu, dok ih je u Saudijskoj Arabiji prestigao i Mercedes. Šef momčadi Frederic Vasseur smatra da situacija nije toliko dramatična, no priznaje kako u nastavku sezone moraju pronaći dosljednost žele li se uključiti u borbu za sami vrh.

U prve dvije utrke sezone borili su se s izvedbom i pouzdanošću bolida. Charles Leclerc u Sakhiru nije završio utrku zbog problema s motorom, a promjena pogonske jedinice rezultirala je kaznom u Džedi. Ferrarijev vozač nakon utrke je javno iskazao nezadovoljstvo izvedbom bolida, a Vasseur nudi vlastitu procjenu stanja u momčadi:

“U ovoj situaciji moramo misliti na momčad i o tome kako se poboljšati, no također mislim da moramo ostati mirni, nije baš sve pošlo krivo. U usporedbi s utrkom u Bahreinu, u Saudijskoj Arabiji smo poboljšali kratkoročnu brzinu u odnosu na konkurenciju, ne u odnosu na Red Bull, nego Aston Martin i Mercedes. Problem u utrci bila je brzina na tvrdim gumama, što se moglo vidjeti tijekom vikenda.”

Na pitanje je li Red Bull dohvatljiv u nastavku sezone, Vasseur je odgovorio:

“Mislim da je, moramo nastaviti pritiskati. Pogrešan je pristup razmišljati o zaostatku i hoćemo li ga moći smanjiti. Moramo se usredotočiti na sebe, znamo gdje smo slabi i to moramo popraviti. Vidjet ćemo kakav će biti ishod kada ostvarimo pristojan napredak. Kada počnete razmišljati kakav bi mogao biti potencijal razvoja u budućnosti, izgubite se.”

“Znamo što moramo poboljšati, to je u DNK našega sporta, ne samo zbog trenutne situacije, znamo da moramo raditi. Nastavit ćemo dalje i možete biti sigurni da ću jutro nakon svake utrke biti u svome uredu i ubijati se od posla”, dodao je.

Iako je potvrdio da su nadogradnje za sljedeću utrku u Australiji na putu, Vasseur je naglasio da je uoči velikih promjena na bolidu potrebno izvući maksimum iz postojećih postavki.

“Mislim da ćemo dobiti manje nadogradnje idući tjedan, no smatram da se ne smijemo oslanjati na njih. Osnovna misao kojom se vodimo tijekom vikenda jest da moramo biti na svom maksimumu, a to u ovome trenutku nije slučaj. Ne uspijevamo izvući 100% iz bolida u svakoj sesiji. Moramo se usredotočiti na to prije nego što počnemo razmišljati o nadogradnjama”, zaključio je Francuz.

Objava Vasseur: Nije baš sve pošlo krivo pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Domagoj Vogrinc