U posebnom izdanju TV Automagazina pogledajte:

vozimo obnovljeni prodajni bestseller: Tesla 3 u novom izdanju nezaustavljivo grabi tržište
europski proizvođači nude električne modele: koji su najznačajniji i vrijedni pažnje
Na maraton testu vozimo najsnažniji MG: MG4 X-Power oduševljava svakim prijeđenim kilometrom i opravdava investiciju
Koji su azijski proizvođači električnih automobila na našem tržištu vrijedni vaše pažnje? Što kupiti?
Luksuzni automobili također koriste električni pogon: koji su od njih najvažniji?


O pozivu:

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u 2024. godini nastavlja sa sufinanciranjem kupnje energetski učinkovitih vozila.

  1. travnja 2024. godine Fond je objavio Javni poziv za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila namijenjen građanima. Poziv je vrijedan 15 milijuna eura, a prijave se podnose od 22. travnja od 9:00 sati isključivo preko ovlaštenog prodajnog mjesta koje je naznačeno na Fondovoj listi prodajnih mjesta na mrežnoj stranici vozimoeko.fzoeu.hr.

Po pojedinom vozilu moguće je dobiti do 40% sredstava, a za sufinanciranje su prihvatljiva ona energetski učinkovita vozila čija ukupna cijena, uključujući eventualni popust i PDV, ne prelazi 50.000 eura.
Maksimalni iznos poticaja ovisit će o kategoriji vozila – za električne automobile moći će se dobiti do 9.000 eura, za plug in vozila do 5.000 eura, a do 2.500 eura za motocikle i skutere.

Dodatne informacije o javnom pozivu mogu se dobiti telefonskim pozivom na 01/6448-444 ili dostavljanjem upita elektroničkom poštom na adresu enu.promet@fzoeu.hr