U više bodovnih konkurencija 71 sudionik.

PRELOG – Ovog vikenda kreće još jedna automobilistička disciplina, ove godine bogatog i sadržajnog kalendara Prvenstva Republike Hrvatske u raspisu Hrvatskog auto i karting saveza. Starta autoslalom,a treći su puta domaćini i organizatori vrijedni entuzijasti Auto karting kluba “DS Racing Prelog”, koji u Prelogu, pod nazivom “3. Autoslalom – Nagrada grada Preloga 2023. – Fletni i stekli” priređuju natjecanje pod počasnim pokroviteljstvom preloškog gradonačelnika Ljubomira Kolareka. Natjecanje je, uz hrvatsko prvenstvo i Otvoreno prvenstvo Zagreba, upisano u međunarodni kalendar i boduje se za FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone.

Na listi prijava je 71 vozačica i vozač, među kojima su i po jedan sudionik iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Mađarske, a hrvatski vozači stižu iz 17 klubova. Vozila su, kroz dvije grupe, serijska i sport, raspoređena u sedam različitih klasa.

Brojem sudionika, deset u različitim klasama, prednjače prošlogodišnji ekipni prvaci zagrebačkog AKK Fly with Kolman, a tek poneki manje sudionik je iz AK Delta Zagreb, AK Dugo Selo i domaćina AKK DS Racing Prelog, te ove godine ponovo ojačani AK Pula-Rovinj, svojevremeno višestruki ekipni prvak u autoslalomu. Prošlogodišnja sezona zaključena je trujumfom mladog zagrebačkog automobiliste Darija Merlića (AMK Zanatlija), koji je uz status državnog prvaka bio i pobjednikom jedne od klasa, kao i brojne konkurencije juniora. Tijekom sezone najveći su mu rivali bili iskusni Puljanin Nenad Damarija (AK Pula-Rovinj), koji je bio viceprvakom, te još jedan pripadnik mlađe generacije, trećeplasirani ukupnog poretka Matej Radovanović (AK Delta Zagreb). U obranu statusa najbolje vozačice i ovog puta kreće najtrofejnija domaća amazonka Iva Damarija (AK Pula-Rovinj).

Organizatori su, zbog najave lošeg vremena otkazali promociju karting slaloma, dok su u okviru drugih gradskih programa uključeni u realizaciju Humanitarne akcije “Petar je mali borac”.

Natjecateljska staza pozicionirana je gotovo u samom centru, na potezu Ludbreška ulica – Otok, ukupne duljine 1.460 metara, s 36 slalom vrata, raspoređenih u devet sektora. Verifikacija sudionika je subotu 13. svibnja od 8 do 9 sati, trening počinje u 10,30 sati, a prva od tri vožnje u 13 sati.Svečano proglašenje najuspješnijih planirano je u 17,30 sati.

Autor: Miroslav Krpan

Objava Starta sezona autoslaloma: Prelog domaćin otvorenja sezone pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: GP1_hr