Prošli smo tjedan dobili konačan rasplet situacije oko budućih vozačkih postava Alpinea i AlphaTaurija, što znači da su jedini konstruktori sa slobodnim vozačkim mjestima ostali Williams i Haas.

Radije se o timovima koji su protekle sezone proveli na dnu poretka Formule 1, ali američka ekipa ove je godine ostvarila značajan napredak i nalazi se na osmom mjestu u poretku konstruktora s 34 boda. Mick Schumacher u svojoj je drugoj sezoni u Formuli 1, a njegova dosadašnja karijera bila je sve osim neproblematična.

Mladi Nijemac lani je bio znatno brži od kolege Nikite Mazepina, ali vidljivo se mučio s upravljanjem nemoćnog bolida koji je bio najgori na gridu. Ove je sezone Schumacher loše ušao u sezonu, a zbog brojnih nesreća često je na svoje ime privlačio kritike.

Ipak, iza Schumachera vidljiv je napredak, a on nastavlja pružati sve od sebe u borbi da zadrži mjesto u Haasu. Šef Haasa, Gunther Steiner, komentirao je važnu prednost koju Schumacher ima u odnosu na ostale kandidate za mjesto u Haasu.

“Naravno da je prednost ako radite s nekime dvije godine. On uvijek ima prednost, to je prednost domaćeg terena. Uvijek je bolje imati nekoga s kime ste radili dvije godine nego da dovodite nekoga novog.”

“Zato smo i vratili Kevina, on je bio ovdje. Nije ga bilo jednu godinu, ali zna svakoga i zato je to uvijek prednost.”

“Nije napravio štetu na bolidu i osvojio je bodove. To se dogodi kad osvajate bodove, zato što ako se ne razvijate kao vozač, nećete osvajati bodove.

Gunther Steiner

Objava Steiner o Schumacherovom ostanku u Haasu: On uvijek ima prednost pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić