Utrka za VN Australije je po mnogočemu bila zanimljiva, počevši od subotnjih kvalifikacija u kojima su “Srebrene strijele” zauzele odlično drugo i treće mjesto. Sukladno s rezultatom iz kvalifikacija, Mercedes je optimistično ušao u utrku te su odlično startali, pretekavši Maxa Verstappena koji je u utrku krenuo s pole pozicije.

Tijekom vikenda smo mogli čuti izjavu od Fernanda Alonsa koji je rekao kako Mercedes nije toliko spor koliko se ekipa iz Brackleya žali. Toto Wolff je nakon utrke bio zadovoljan prikazanim te podijelio svoje utiske s medijima.

“Vjerujem kako smo napravili dobar korak naprijed ovoga vikenda, kako u brzini u jednom krugu tako i u trkačkom tempu. Trebamo li se ovdje nalaziti trenutno, nisam siguran, vjerujem kako smo maksimalno iskoristili ono što smo imali.”

“Bilo je lijepo vidjeti kako se utrkujemo s Ferrarijem i Aston Martinom te se tu trebamo jačati. Što više budemo naučili o bolidu te donosili unaprjeđenja, više ćemo izazvati vodeće”, izjavio je Wolff.

Pobjedu u utrci je odnio Max Verstappen pretekavši Lewisa Hamiltona u 12. krugu utrke. Prilikom preticanja dominirala je nevjerojatna brzina Red Bulla na pravcima koju je Toto također prokomentirao.

“Imaju veliku prednost na pravcima s otvorenim DRS-om, što je zapanjujuće, ali sport je takav, kada netko ima takvu prednost, na nama je naći rješenje i potreban alat kako bismo postigli istu brzinu na pravcima”, dodao je Austrijanac.

Red Bull je u Bahrainu i Saudijskoj Arabiji pobijedio tako rečeno s lakoćom, s ogromnom prednošću ispred Mercedesa. Ekipa iz Brackleya je u Australiji izgledala konkurentnije s poboljšanjima koje su po riječima Wolffa odgovarale stazi u Melbourneu.

“Vjerujem kako nam je staza odgovarala. Naše izvedbe trpe zbog zadnjeg kraja bolida i staza u Melbourneu nam je išla u korist. Dakle, to je razlog zašto smo bili konkurentniji, ali bitno je da znamo naše slabosti te ih samo trebamo riješiti”, zaključio je šef ekipe Mercedesa.

Mercedes je ozbiljna ekipa, momčad koja statistički gledano dominira hibridnom erom te ih je neobično gledati kada su nekonkurentni. Ovogodišnja razlika je znatno manja u odnosu na početak prošlogodišnje sezone što je pozitivna stvar, ali dug je put ispred ekipe iz Brackleya. Toto Wolff je nakon Bahraina izjavio kako je potrebna promjena koncepta bolida, što se naravno ne može napraviti preko noći, ali se ipak očekuje znatan napredak kroz sezonu.

Objava Toto Wolff: Vjerujem kako smo napravili korak naprijed pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Marko Rajić