Ferrari je prva momčad Formule 1 koja je najavila predstavljanje svog bolida za 2024. godinu. Frederic Vasseur rekao je da će novi bolid biti prezentiran javnosti 13. veljače.

Prošle godine bolid Ferrari SF-23 predstavljen je na Valentinovo, dok će se iduće godine taj željno iščekivani događaj dogoditi dan ranije – 13. veljače. Potvrdio je to šef momčadi Frederic Vasseur na druženju s predstavnicima medija u Maranellu.

“Predstavljanje će se održati 13. veljače, dan prije Valentinova. Sve ostalo ćete doznati toga dana. Zašto je dan ranije? Zato što ćemo tako imati jedan dan više prije testiranja. Raspored je prilično tijesan. Imamo i testiranje malo ranije i prilično je izazovno sve posložiti. To znači da nemamo drugu opciju. Također, mislim da će neki drugi timovi to odraditi 14., ali onda je dosta izazovno pripremiti sve za Bahrein”, kaže Vasseur.

Predsezonska testiranja održat će se na stazi Bahrain International od 21. do 23. veljače.

Iza Ferrarija je još jedna prilično teška sezona. Red Bull je suvereno dominirao prvenstvom, a talijanska momčad može kakvu takvu utjehu pronaći u pobjedi Carlosa Sainza na VN Singapura, što je tijekom 2023. bila jedina pobjeda nekog vozača koji nije član RBR-a. Vozači Ferrarija sedam su puta ove sezone startali s najbolje pozicije i još osam puta stajali na pobjedničkom postolju nakon utrka. Osvojeno treće mjesto među konstruktorima nikoga nije zadovoljilo, ali bolja forma u drugom dijelu prvenstva nudi optimizam.

“Prilično sam ponosan na reakciju momčadi tijekom sezone. Imali smo teških prvih šest mjeseci do Monze, no reakcija je bila dobra. To znači da kao grupa radimo prilično dobro.”

Što se pak obećanja za iduću godinu tiče, Vasseur kaže: “Nemam nikakva obećanja. Najbolja metoda za uspjeh je biti koncentriran na ono što radimo. Božićni poklon navijačima bit će ako ćemo biti sposobni raditi dobar posao u ožujku, a ne na Božić. Božićni poklon se može temeljiti samo na obećanjima, a ne želim ih davati. Vidjet ćemo u ožujku hoćemo li imati uskršnji poklon za navijače.”

U svakom slučaju, možete početi popunjavati kalendar predstavljanja bolida. Prvi datum je tu – Ferrarijev 13.02.2024.

Objava Vasseur najavio predstavljanje novog Ferrarijevog bolida za 13. veljače pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak