Valtteri Bottas ulazi u drugu sezonu s ekipom Alfa Romea s ambicijama boljih rezultata u odnosu na 2022. Društvo će mu kao i prošle godine praviti mladi kineski vozač Guanyu Zhou.

Alfa Romeo je prezentirao svoj novi bolid ‘C43’, koji je vidno drugačiji od prijašnjih izdanja istoimene ekipe. Tijekom prezentacije bolida, između ostalih, imali smo priliku čuti izjave Valtterija Bottasa, koji se osvrnuo na pripreme i ciljeve za predstojeću sezonu.

Finac tvrdi da je spreman za sljedeću sezonu: “Imao sam dobar odmor, što je važno, jer sada kada ulazimo u sezonu, manje više nećemo stati raditi do kraja iste, stoga mentalni i fizički odmor je zaista bitan, tako da sam pun energije i spreman početi.”

Finski vozač ,koji će u kolovozu navršiti 34 godine, u Alfa Romeo je došao iz Mercedesa, gdje je ostvario deset pobjeda te sudjelovao u osvajanju pet konstruktorskih naslova. U Alfi je dobio sasvim drugačiju ulogu kako kaže, te je u svojoj prvoj sezoni momčadi iz Hinwila osigurao šesto mjesto u poretku konstruktora. Međutim, tijekom sezone postojale su određene oscilacije u rezultatima samoga tima, a Bottas je iznio svoje ciljeve za predstojeću sezonu.

“Moramo postizati više, jednostavno je tako, uvijek moramo težiti boljemu, ciljati višemu, cijeli tim, uključujući i mene. Uvijek se trebamo poboljšavati, to je ono što nas pokreće, stoga, očekujem bolju konstantnost, više bodova, bolje rezultate – no kako doći do toga, to je nezgodan dio. Sve to proizlazi iz detalja i stvarno velikih napora koje moramo uložiti kao tim.”

U Mercedesu je Bottas bio drugi vozač pored sedmerostrukog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona. Upitan o tome kako se osjeća u ekipi Alfa Romea Finac je izjavio:

“Definitivno zanimljivo, kao što sam više puta rekao, u ovoj ekipi moja uloga je znatno drugačija od one koju sam ikada imao, zapravo, uopće u Formuli 1. Nešto sam uključeniji, nešto više informacija ide preko mene. Započeli smo rano prošle godine i ja sam pokušao uložiti svoje iskustvo i tehničko znanje koje imam iz prošlosti, a onda se taj rad nastavio kroz cijelu sezonu.”

“”Radi li se o problemu s balansom ili čemu god, uvijek dajemo povratne informacije najbolje što možemo. Kad sam u tvornici volim dobiti informacije o tome kako stvari idu, a ko imam nekih ideja ili pitanja, onda pitam i razgovaramo o tome”, objašnjava Valtteri.

U konačnom poretku vozača Bottas je prošlu sezonu završio na desetom mjestu s 49 osvojenih bodova. Za nešto više manje od mjesec dana imat ćemo i prve indikacije koliko Finac može s bolidom C43.

Autor: Marko Rajić

Objava Bottas: Uvijek težimo boljem, ali nezgodno je doći do toga pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: GP1_hr