Ferrarijev bolid pretrpio je velika oštećenja na prvom treningu Velike nagrade Las Vegasa kad je Carlos Sainz velikom brzinom prešao preko šahta koji očito nije bio napravljen kako treba. Frederic Vasseur objasnio je što se dogodilo s bolidom i naglasio da je ovako nešto neprihvatljivo za Formulu 1.

U petak rano ujutro po hrvatskom vremenu počeo je prvi slobodni trening na Velikoj nagradi Las Vegasa. No, vožnja je trajala samo osam minuta. Carlos Sainz pri velikoj je brzini prešao preko jednog šahta, na snimci se vidjelo kako je došlo do silovitog udarca, nakon čega je bolid otkazao. Sainz je stao na stazi, pokazana je crvena zastava, a nastavka nije bilo jer je trebalo odraditi popravke na stazi i provjeriti sve ostale šahtove.

Situaciju je komentirao šef Ferrarijeve momčadi Frederic Vasseur:

“Situacija je takva da imamo oštećenja monokoka, motora i baterije. Mislim da je to jednostavno neprihvatljivo. Ovo će nas koštati bogatstvo. Uništena je sesija za Carlosa, a sigurno nećemo moći sudjelovati na drugom treningu jer moramo mijenjati šasiju. Show je show i sve ide dobro, ali mislim da je ovo jednostavno neprihvatljivo za današnju Formulu 1.”

Sainz nije bio jedina žrtva. Nakon što je trening prekinut, značajno oštećenje bolida kojim je upravljao Esteban Ocon prijavio je Alpine.

Ovo je veliki udarac za Formulu 1 i organizatore u Las Vegasu. Priređen je veliki show u najavi utrke, zbog čega su se čak neki vozači bunili, smatrajući da je sportski dio priče pao u drugi plan, a onda se još dogodio ovakav incident na stazi čim je krenula vožnja. A da uopće ne spominjemo mogućnost da je pri takvom incidentu moglo doći i do ozljede vozača. FIA je u svom izvješću potvrdila da je došlo do oštećenja monokoka i na bolidu Sainza i na bolidu Ocona.

“Ne trebamo sve miješati. Mislim da je show bio mega i vrlo sam sretan zbog onoga što je Liberty napravio oko utrke. Mislim da je to golemi iskorak za Formulu 1. Moramo odvojiti što je show, a što je sport. Show je mega, ali to ne znači da se zbog toga ne treba odraditi posao sa sportske strane”, komentirao je Vasseur.

Drugi slobodni trening trebao je početi u 9 sati po hrvatskom vremenu, ali je početak odgođen zbog radova na stazi.

Objava Vasseur: Ovo je jednostavno neprihvatljivo pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak