U čak četiri sata po lokalnom vremenu završen je drugi slobodni trening na Velikoj nagradi Las Vegasa. U neuobičajenim okolnostima u američkom gradu najbrži je bio Ferrarijev Charles Leclerc vremenom od 1:35.265, a s više od pola sekunde zaostatka na drugo se mjesto smjestio njegov momčadski kolega Carlos Sainz (+0.517s).

Uskoro opširnije…

TIJEK TRENINGA

Nakon neslavnog prvog treninga, koji je trajao samo osam minuta, postojala je velika sumnja u održavanje drugog treninga na ulicama glamuroznog Las Vegasa. Strah je, uistinu, bio utemeljen. Drugi trening trebao je početi u ponoć po lokalnom vremenu (9 sati u Hrvatskoj), ali početak je odgođen za čak dva sata zbog radova na stazi.

Carlos Sainz prešao je preko nepravilno zavrnutog šahta u prvom treningu zbog čega je teško oštetio motor, a na kraju i zamijenio zbog čega je kažnjen. Organizatori su tako između prvog i drugog treninga popravljali sve probleme i nedostatke na stazi, uz utrku s vremenom.

Iako je početak treninga odgođen u 2 sata ujutro po lokalnom vremenu, on je odgođen za 15 minuta, samo da bi F1 još jednom odgodila početak. Trening je, ipak, konačno počeo u 2 sata i 30 minuta po lokalnom vremenu, odnosno u 11:30 u Hrvatskoj. Zbog činjenice da je prvi trening trajao manje od deset minuta, F1 je produljila trajanje drugog treninga na sat i pol.

Iako je trening održan, u njemu nisu mogli uživati oni koji su izdvojili prilično izdašnu svotu kako bi ovu Veliku nagradu pratili uživo s ulica Las Vegasa. Naime, FIA je poslala navijače kući iz ‘logističkih razloga’ zbog kasnog početka treninga.

Temperatura zraka bila je 14 stupnjeva, a staze 15 stupnjeva na drugom treningu.

Objava Leclerc na vrhu, Ferrariji najbrži na održanom drugom treningu u Las Vegasu! pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić