Prošle sezone, nakon tri utrke, Leclerc je vodio u svjetskom prvenstvu s ugodnom razlikom od preko 70 bodova, ostvarivši dvije pobjede.

Ove godine, nakon treće runde, nalazi se na 10. mjestu s jednom završenom utrkom – sedmim mjestom u Saudijskoj Arabiji, gdje se morao probijati kroz poredak radi kazne na startu.

Šef momčadi Ferrari Fred Vasseur inzistira na tome da, unatoč Leclercovoj razumljivoj frustraciji, on još uvijek u potpunosti stoji iza momčadi.

“Uopće ne sumnjam u Charlesovu motivaciju. Svakako početak sezone nije bio nimalo idealan. Imali smo DNF u Bahreinu, pa kaznu u Džedi, te opet DNF u Melbourneu.”

“To uopće nije bio plan. Ali, motivacija je još uvijek tu. Znate da imam dobar odnos s Charlesom. Ovo neće utjecati na raspoloženje.”

“Najvažnije mi je da svi budu motivirani, da guraju u istom smjeru i da podržavaju momčad. Motivacija uopće nije problem. Sigurno, ovakvi rezultati nisu očekivani. Ali svi to znamo”, rekao je Fred.

Nakon kvalifikacija u Australiji bilo je napetosti u momčadi, a Leclerc je za to krivio nedostatak komunikacije nakon što je morao proći pored Sainza u svom posljednjem krugu u Q3 na putu do tek sedmog mjesta na gridu.

Vasseur kaže da je s obojicom razgovarao o razočaravajućoj sesiji i naglasio da je njihova frustracija “pozitivna”:

“puno sam razgovarao s njima. Kada gledate vozače u intervjuima odmah nakon loših sesija, uvijek su frustrirani. I ova frustracija je za mene pozitivna, jer bih bio razočaran da nisu iskreno reagirali.”

“A što se tiče priče o poziciji bolida, to je bio vrlo kasni poziv, više oportunistički nego nešto konkretno i nije ga bilo lako učiniti. Ja preuzimam odgovornost za ovo, nisu vozači krivi.”

Upitan je li bilo uplitanja viših instanci iz Ferrarijeve strukture s obzirom na loš početak sezone, Vasseur je inzistirao na tome da momčad ima dobar odnos s najvišim rukovoditeljima Ferrarija, predsjednikom Johnom Elkannom i izvršnim direktorom Benedettom Vignom.

“Raspoloženje u momčadi je nevjerojatno dobro za razinu rezultata koje imamo. Mislim da su svi vrlo motivirani, vrlo fokusirani. Vozači su nam velika podrška.”

“I raspoloženje u momčadi je više nego dobro. Ako je pitanje bilo o odnosu s Johnom ili s Benedettom, vjerujte mi da je također vrlo pozitivno.”

“Nemamo naravno rezultate koje očekujemo, ali svi zajedno radimo na poboljšanju situacije”, zaključio je Vasseur.

Objava Vasseur: Svi motivirano rade na poboljšanju situacije pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic