Velika nagrada Kine nije bila pretjerano uspješna za momčad Ferrarija. Prvi put u ovoj sezoni talijanska momčad nije bila zastupljena na pobjedničkom postolju, a šef momčadi kaže da je tijekom vikenda bilo previše pogrešaka.

Za Ferrari u Šangaju nije išlo bolje od četvrtog i petog mjesta. Kako u subotnjoj sprint utrci, tako i u glavnoj Grand Prix utrci u nedjelju. Charles Leclerc u oba je slučaja ciljem prolazio četvrti, a Carlos Sainz peti.

U isto vrijeme, vozači drugih ekipa upisivali su zapažene rezultate. U sprint utrci je Lewis Hamilton dovezao Mercedes do drugog mjesta, dok je u nedjelju “srebrna medalja” pripala Landu Norrisu iz McLarena.

Ferrarijevim je vozačima već u kvalifikacijama nedostajalo malo brzine i nisu si uspjeli osigurati dobre startne pozicije. Evo što o kineskom vikendu kaže šef momčadi Frederic Vasseur.

“Mislim da je u pitanju povezivanje svega u jednu cjelinu. Mi nismo imali čisti vikend s naše strane, a kolektivno smo napravili previše pogrešaka. U ovoj skupini, ako ne odradite savršeni posao, nećete biti naprijed. Imamo grupu od šest ili sedam bolida koji su unutar desetinke u kvalifikacijama. To znači da se zbog jednog detalja možete iz junaka pretvoriti u tragičara”, naglasio je šef Ferrarijeve momčadi.

Općenito je Velika nagrada Kine bila izazovna za timove i vozače. Na toj stazi Formule 1 nije bilo pet godina, a još se vozio sprint vikend koji uključuje tek jedan sat treninga. Očigledno u Ferrariju nisu uspjeli dovesti bolid u idealno stanje i Vasseur kaže da ne treba tražiti isprike, pošto su svi bili u istoj situaciji.

“Važno je izvući ono najbolje iz onoga što imamo, a mi po tom pitanju nismo odradili posao prošlog vikenda. Bilo je jako teško shvatiti ponašanje podlog, i zbog formata vikenda, a to može činiti razliku na kraju jer govorimo o jednoj desetinki, a ne o pola sekunde.”

“No to nam ne može biti isprika. Isto je svima i neki su se timovi s time nosili bolje od drugih. Trebamo vidjeti jesmo li mogli napraviti bolji posao u pripremi”, poručuje Vasseur.

Idućeg vikenda na rasporedu je utrka u Miamiju. Ferrari je u međuvremenu objavio određene novosti: Naslovno partnerstvo s tvrtkom HP pa će na Floridu prvi put doći sa službenim nazivom Scuderia Ferrari HP, a na šestoj utrci sezone Leclerca i Sainza gledat ćemo u plavom.

Objava Vasseur: U Kini smo kolektivno previše griješili pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak