Ugovor Formule 1 i organizatora Velike nagrade Belgije na stazi Spa-Francorchamps produljen je za još jednu godinu.

Najduža staza u Formuli 1 zasad ostaje dio kalendara Svjetskog prvenstva. Iz Formule 1 službeno je potvrđeno produljenje ugovora za jednu godinu, tako da ćemo Veliku nagradu Belgije sigurno gledati 2024. i 2025.

Riječ je o jednom od najpopularnijih Grand Prix vikenda u prvenstvu, ali zadnjih se godina budućnost VN Belgije dosta propitkivala. Ove godine tijekom vikenda je stazu Spa posjetilo 380 tisuća ljudi, što je povećanje od 20 tisuća u odnosu na utrku iz 2022. Spa-Francorchamps ima status kultne F1 staze, na kojoj je do sada održano 56 GP utrka.

“Spa je sinonim za Formulu 1 jer to je jedna od staza iz prve sezone Svjetskog prvenstva i jako je voljena među navijačima i vozačima. Stoga, oduševljen sam ovim produljenjem suradnje do 2025. Promotor je uložio velike napore zadnjih godina kako bi poboljšao doživljaj za navijače i infrastrukturu, a u tijeku je rad svih sudionika s jasnim fokusom na postizanje sigurnog i uzbudljivog utrkivanja. Želim zahvaliti promotoru i vlastima Valonije na kontinuiranoj podršci”, rekao je predsjednik Formule 1 Stefano Domenicali.

Na stazi su nedavno napravljeni značajni zahvati. Poboljšana je infrastruktura, a napravljene su i dvije nove tribine s kojima je kapacitet gledališta povećan za 10 tisuća mjesta.

Objava Velika nagrada Belgije ostaje u F1 kalendaru barem do 2025. pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak