Senzacionalni prelazak Lewisa Hamiltona iz Mercedesa u Ferrari nastavlja biti top tema, a pitanja o tom iznenađujućem transferu nisu izbjegli niti vozači Red Bulla, kad su se prilikom predstavljanja bolida RB20 pojavili pred sedmom silom.

Max Verstappen je u svojoj karijeri vodio brojne bitke, kako protiv Lewisa Hamiltona, tako i protiv raznih vozača Ferrarija. Iduće godine te će dvije institucije udružiti snage te će sedmerostruki prvak svijeta napadati Verstappena s Propetim konjićem.

Max je na pitanje o Hamiltonovom transferu dao diplomatski odgovor, ali i izrazio mišljenje da bi cijela ta priča mogla izgledati “cool”.

“Na kraju dana, ako netko želi voziti za Ferrari, posebno netko kao Lewis koji je već postigao tako puno, ako je to njegov san i cilj… Opet, mi ne znamo kakve su razgovore vodili – u Mercedesu, u Ferrariju, što je bilo obećano, što oni misle da dolazi.”

“Ne možete dati iskrenu procjenu s naše strane o tome zašto je ta odluka donesena. Znate, ako je on sretan s tim potezom, ja mislim da će izgledati cool i naravno, nadam se zbog njih da će to biti uspješno, ali nikad se ne zna”, rekao je Verstappen.

U isto vrijeme Nizozemac ima potpisan dugoročni ugovor s Red Bullom i zasad nema nikakvih briga oko budućnosti. Kaže da njega promjena sredine u ovom trenutku ne zanima, iako nije sasvim isključio mogućnost da jednog dana poželi probati nešto drugo.

“Ne želim zvučati kao da nemam poštovanja ili kako god jer imam veliko poštovanje prema Ferrariju kao brandu, ali ja sam sretan tu gdje jesam. Ugodno mi je u okruženju u kojem jesam, tako da ne tražim bilo kakvu promjenu. U životu uvijek želite iskusiti stvari pa nikad ne treba reći – ‘nikad’, ali za mene trenutno, tako nešto nije niti u mislima.”

Naravno, dok Red Bull pobjeđuje Ferrari i Mercedes, kao što je to redovito činio zadnjih nekoliko sezona, Max uistinu nema razloga razmišljati o drugim adresama. Promijeni li se odnos snaga u budućnosti, onda će već biti druga priča.

Hamiltonovu odluku komentirao je i Sergio Perez, koji se zapitao kako će stvari funkcionirati u Mercedesu i Ferrariju tijekom ove godine.

“Mislim da će dinamiku biti interesantno promatrati izvana. Imamo vozača koji će promijeniti momčad, a ne znamo koliko će ekipe ljubomorno čuvati svoje informacije. Jasno, Lewis je proveo tamo mnogo godina i ponijet će sa sobom u drugu momčad puno znanja”, komentira Sergio.

Iako tvrdi suprotno, Perez bi itekako trebao biti zainteresiran za zbivanja na vozačkoj tržnici jer i on je među mnogim vozačima koji imaju ugovore samo do kraja 2024. Naravno, njegov prvi cilj je zadržati mjesto u Red Bullu, ali trebao bi imati i nekakav ‘plan B’.

“Ja sam siguran da će vozači većinom željeti obaviti stvari puno ranije tijekom godine, ali ja sam samo koncentriran na to da imam odličnu godinu i zapravo se ne zamaram time”, poručuje Meksikanac.

Objava Verstappen: Hamilton u Ferrariju? Mislim da će izgledati cool pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak