Šef Red Bullove momčadi kratko je prokomentirao istragu koja se vodi protiv njega unutar organizacije. Iako je priznao da ta istraga u određenoj mjeri odvlači pažnju, naglašava da unutar ekipe vlada zajedništvo.

Red Bull je prije desetak dana objavio kako je pokrenuo istragu protiv šefa momčadi Red Bull Racing, Christiana Hornera. Istraga je bazirana na pritužbama zaposlenika zbog Hornerovog nedoličnog ponašanja, a kompanija je zbog toga angažirala neovisne istražitelje.

Kako piše Motorsport.com, Horner je prošlog tjedna imao višesatno ispitivanje u Londonu, a Red Bull sada razmatra te preliminarne rezultate istrage. Nakon toga će se donijeti odluka o Hornerovoj budućnosti u timu.

Naravno, nikad nije dobro vrijeme za afere ovakvog tipa, no ovaj predsezonski period posebno je nezgodan. Momčad užurbano radi i obavlja završne pripreme za predsezonska testiranja i početak nove sezone. U četvrtak je Red Bull odradio prezentaciju bolida RB20, a sigurno nikome nije previše ugodno u situaciji kad neovisni istražitelji zabadaju nos u unutarmomčadske odnose.

Horner ipak tvrdi da u momčadi vlada zajedništvo i da su svi posvećeni svojim zadacima uoči starta sezone.

“Neizbježno, to nam je odvlačilo pažnju, ali momčad se drži zajedno. Svi su koncentrirani na sezonu ispred nas, tako da su se poslovi u velikoj mjeri obavljali kao da je sve normalno. Podrška je bila fantastična”, istaknuo je Horner.

“Momčad se zagrijava za sezonu i mi smo u vrlo dobrom stanju. Sasvim fokusirani na početak utrkivanja. Veselimo se Bahreinu idućeg tjedna i što ćemo vidjeti RB20 u vožnji. Jedna stvar koja privlači pažnju svih je bolid. Svi smo vrlo ujedinjeni i zajednički fokusirani na to.”

“Ta istraga je tu, očigledno, i ja joj udovoljavam te potpuno surađujem. No to se najviše odvija u pozadini, dok se pripremamo za sezonu koja je ispred nas.”

Nakon što je pokrenuta istraga, u medijima se pojavila teorija kako u Red Bullu traje određena borba za prevlast, da se dvije struje bore za status moći unutar kompanije nakon smrti Dietricha Mateschitza. Naravno, Horner i to odbacuje te tvrdi da momčad ima potporu uprave te da svi zajednički rade na ostvarivanju natjecateljskih ciljeva.

“Veoma smo ujedinjeni. Uvijek smo imali izvanrednu podršku dioničara otkad je Dietrich preminuo. Dioničari su nas nevjerojatno podržavali i to možete vidjeti po razini investicija uloženih u Powertrains, za budućnost u Formuli 1”, kaže Horner.

Horneru su neki putem medija pokušali poručiti da odstupi sa svoje funkcije i poštedi se javne sramote, no kao što vidimo, on zasad nema namjeru učiniti tako nešto. Ostaje nam vidjeti kakvi će biti rezultati istrage i što će odlučiti vodstvo kompanije.

Objava Horner: Istraga odvlači pažnju, ali momčad se drži zajedno pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak