Max Verstappen je danas osvojio svoj treći pole position u Abu Dhabiju (treći u tri zadnje utrke), te ukupno sedmu najbolju startnu poziciju ove sezone. Savršene kvalifikacije za Red Bull upotpunio je Sergio Perez s drugim najboljim vremenom, te će tako dva Red Bulla startati iz prvog reda u nedjeljnu utrku. No, kako je izjavio Max, moglo je biti dosta nepovoljnije za njih.

Gledajući rezultate, Red Bullovi vozači su imali ugodnu prednost pred ostatkom grida. Iza njih su ostala dva Ferrarija u drugom redu i dva Mercedesa u trećem redu. Ipak, bilo je malo kaosa u Red Bullovoj garaži. Naime, problem je nastao nakon što se motor nije htio pokrenuti.

“Da, Q3 je bila dobra. Prije toga je bilo manjih uspona i padova. Ali, početkom Q3 je bilo kaotično. Trebao sam izaći prvi na stazu ispred Checa, no kad sam htio pokrenuti motor sve se isključilo i motor se nije htio pokrenuti.”

“Resetirali smo sustav, i srećom uspjeli sve pokrenuti i izaći na stazu. Malo smo kasnili, što nije idealno za gume, ali držali smo sve pod kontrolom i napravio sam dobar krug. Sretan sam zbog toga,” izjavio je Max.

Priznao je kako su u Brazilu napravili određene pogreške, no u Abu Dhabiju im se sve poklopilo i imaju bolid s odličnim tempom.

“Znamo da imamo brz bolid, u Brazilu smo napravili neke pogreške. Čim smo došli ovdje počeli raditi u simulatoru, posao se isplatio. Već na prvom slobodnom treningu sam vidio da je Checo zadovoljan, Liam [Lawson] također, po njegovom nastupu se odmah moglo vidjeti da je bolid dobro postavljen. Nakon što sam preuzeo bolid na drugom slobodnom treningu, sve je bilo u uglađenom dotjerivanju postavki,” dodao je Verstappen.

Objava Verstappen: Sve smo držali pod kontrolom pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Tomislav Radić