Nakon Velike Nagrade Singapura – povratak u realnost! Carlos Sainz prekinuo je Red Bullov rekordni pobjednički niz od 15 utrka prošlog vikenda, ali nova iznenađenja spriječio je aktualni svjetski prvak, Max Verstappen.

Nizozemac je bio najbrži na svakom treningu, osvojio je pole position, a zatim suvereno vodio utrkom i zasluženo došao do 13. pobjede ove sezone s više od 19 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Landa Norrisa.

Verstappen je na startu nadmudrio oba McLarena, koja su na kraju upotpunila pobjedničko postolje, a s pobjedom je matematički osigurao šestu titulu konstruktorskog prvaka za Red Bull.

Photo by Clive Rose/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Ove sezone je Red Bull, zajedno s Verstappenom, razina za sebe u usporedbi s ostatkom F1. Radi se o jednoj od najdominantnijih sezona u povijesti sporta.

“Ovo je bio nevjerojatan vikend. Fantastično je bilo pobjediti u Japanu, bolid je bio fantastičan na svakoj komponenti guma,” rekao je Verstappen nakon utrke.

“Naravno, najvažnije je što smo osvojili konstruktorsku titulu. Vrlo sam ponosan na svakoga koji radi na stazi, ali i u tvornici. Imamo nevjerojatnu godinu.”

Max je dodao kako je zabrinut bio jedino na startu utrke.

“Zabrinuo sam se jedino na startu. Kotači su mi se previše okrenuli, srećom, nakon toga utrka je bila prilično jednosmjerna,” zaključio je.

Objava Verstappen: Vrlo sam ponosam na cijelu ekipu. Ovo je nevjerojatna godina pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić