Četverostruki svjetski prvak Sebastian Vettel kaže da ne žali zbog odluke što je odlučio napustiti Formulu 1, iako priznaje da mu nedostaje natjecanje i napetost.

Nakon 16 dugih sezona, na kraju 2022. godine u mirovinu je otišao Sebastian Vettel. Njemački vozač u svojoj bogatoj karijeri pobijedio je u 53 utrke, 122 puta se penjao na pobjedničko postolje i osvojio četiri naslova prvaka svijeta.

Iz današnje perspektive, odluka da se umirovi izgleda pomalo nesmotrenom, s obzirom na to da se njegova bivša momčad iz vikenda u vikend bori za postolja. Unatoč tome što mu bivša momčad ostvaruje odlične rezultate, Vettel, za sada, smatra da je zadovoljan odlukom o umirovljenju.  

”Za sada, osjećam se jako dobro zbog svoje odluke. No, ono što mi najviše nedostaje je natjecanje i napetost. Nakon toliko vremena provedenog u utrkivanju, po prvi put imam nešto poput svakodnevnog života. Trebalo mi je neko vrijeme da se naviknem na to. Prije svega, uživam u vremenu provedenom s djecom”, izjavio je Nijemac.

Iako nema planove za povratak u kokpit bolida Formule 1, četverostruki svjetski prvak na festivalu brzine u Goodwoodu naći će se za volanom pobjedničkog Williams FW14B, kojim je upravljao Nigel Mansell 1992. godine, a bit će tu i bolid Ayrtona Senne iz 1993. godine. Ovi bolidi bit će pokretani s ”alternativnim gorivima” u skladu s Vettelovom strašću oko zaštite okoliša.

”Voziti svoje stare trkaće bolide s e-gorivima u Goodwoodu je jedna stvar. Motorsport je moja strast. Važno mi je pokazati da možemo jednako dobro i brzo voziti sa sintetičkim, odnosno C02-neutralnim gorivom. I da već danas sintetička goriva nude rješenje za odgovornu zabavu. Mnogi ljudi to jednostavno još uvijek ne znaju”, rekao je Vettel.

Vettelovi javni nastupi su rijetki, pri čemu se Nijemac samo jednom pojavio u nekom automobilu i to na utrci Race of Champions s Mickom Schumacherom u siječnju, hoće li tako ostati ili nas očekuje možda neki iznenađujući povratak ostaje za vidjeti.

Objava Vettel o mirovini: Trebalo mi je neko vrijeme da se naviknem pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Stjepan Feketija