Još su dvije momčadi objavile kad će prezentirati svoje bolide za 2024. godinu, a obje te prezentacije održat će se u ponedjeljak 5. veljače.

Nakon što je to već ranije učinio Ferrari, u petak su termine predstavljanja svojih bolida za Svjetsko prvenstvo 2024. objavili Williams i Sauber. Osim što su na isti dan objavili kad će predstaviti bolide, zanimljivo je da su i za samo predstavljanje odabrali isti datum – 5. veljače.

Od Saubera se prije svega očekuje konačna verzija novog imena i identiteta momčadi. Kad je FIA objavila listu F1 timova za 2024., na popisu je momčad bila navedena kao Stake F1 Team Kick Sauber, ali iz vodstva momčadi objavili su kako to nije konačna verzija i da će ime ekipe objaviti naknadno.

Ono što je sada poznato, bolid koji bi trebao nositi ime C44 bit će predstavljen javnosti 5. veljače na svečanosti u Londonu. To je prvi put u povijesti da će momčad s bazom u švicarskom Hinwilu bolid predstaviti na tlu Ujedinjenog Kraljevstva. Ranije su se njihova predstavljanja događala u Švicarskoj, Njemačkoj i Austriji.

Williams zasad nije otkrio previše detalja, osim datuma njihovog ‘season launcha’, ali ako se vratimo godinu dana unatrag, momčad iz Grovea je uoči ove sezone predstavila samo dizajn svojih boja, ali ne i konačni bolid s kojim je došla na predsezonska testiranja. Vidjet ćemo hoće li i ove godine slijediti taj primjer.

U novu sezonu Sauber i Williams ući će s različitim raspoloženjem. Sauber je u zadnjoj sezoni pod imenom Alfa Romeo osvojio tek deveto mjesto u poretku konstruktora i time ne može biti zadovoljan. Williams je pak ostvario svoj najbolji rezultat od 2017. i s novim ljudima u vodstvu momčadi krenuo u pozitivnom pravcu.

Kojim će pravcem te ekipe krenuti u 2024. otkrit ćemo u Bahreinu. Prvo na predsezonskim testiranjima od 21. do 23. veljače, a onda i na prvoj utrci sezone tjedan dana kasnije.

Objava Williams i Sauber zakazali predstavljanje novog bolida za isti dan pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak