James Vowles će 20. veljače preuzeti mjesto šefa momčadi u Williamsu nakon što je prošlog mjeseca najavio da će napustiti mjesto glavnog stratega u Mercedesu. Vowels preuzima Williams od Josta Capita, koji je napustio momčad u prosincu nakon dvije sezone na čelu.

James će nastojati preokrenuti momčad nakon što je pala na samo dno prvenstva konstruktora prošle godine, kako bi se redovito borila u sredini poretka.

Otkako je 2020. momčad kupio Dorilton Capital i osigurao financijsku stabilnost koja je pomogla u zaustavljanju Williamsovog pada, sportski direktor Sven Smeets smatra da je važno dugoročno osigurati poziciju vođe momčadi kako bi Williams napravio sljedeći korak.

“Vrlo je važno za momčad imati nekoga tko će završiti putovanje povratka i ponovno dovesti Williams naprijed. Svi znamo da to neće biti jednogodišnje putovanje.”

“James je vrlo nestrpljiv i jedva čeka da počne s poslom, bit će vrlo predan dovođenju Williamsa prema naprijed”, rekao je Smeets.

Dave Robson, voditelj Williamsovog odjela za razvoj performansi vozila, smatra da će Vowlesovo iskustvo u radu s ekipom koja redovito osvaja prvenstvo biti od velike koristi momčadi:

“Kada stigne za nekoliko tjedana, saznat ćemo što planira. Ali, mislim da ono što on donosi očito je bogato iskustvo iz Mercedesa i njegovih inkarnacija prije toga. On zna što je potrebno da budeš na vrhu i ostaneš na vrhu.”

“Mislim da je, osobno, vrlo ambiciozan. Očito je vrlo pametan. Tako da se stvarno veselimo što ćemo ga uključiti i dopustiti mu da nas usmjeri na sljedećem dijelu putovanja”, rekao je Robson.

Robson je rekao da Williams ne može zaobići činjenicu da je ulaganje u momčad bilo problem prije Doriltonovog preuzimanja, ostavljajući tako momčad da lovi nadoknadu s ostatkom grida, a za što će još trebati neko vrijeme.

No, nada se da će Vowles Groveu donijeti stabilnost i pomoći mu da napravi sljedeći korak naprijed.

Williamsov vozač Alex Albon rekao je da je razgovarao o Vowlesovom potezu s kolegom iz Mercedesa Georgeom Russellom i rekao da svi vrlo pohvalno govore o Jamesu.

“Možete vidjeti da je vrlo zainteresiran i motiviran. Može dovesti momčad tamo gdje zna da momčad može biti. To je uzbudljivo”, rekao je Albon.

Objava Williams: Jedva čekamo da Vowles preuzme momčad pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic