Šef Mercedesove momčadi osvrnuo se na “šuškanja” da bi Charles Leclerc mogao zamijeniti Lewisa Hamiltona. Pritom je pozitivno komentirao Ferrarijevog vozača, ali i naglasio da u ovom trenutku Mercedes ne razmišlja o bilo kakvim promjenama u pogledu vozačke postave.

Budući da Lewis Hamilton još uvijek nije potpisao novi ugovor s Mercedesom, a aktualni mu ističe na kraju ove godine, s vremena na vrijeme u medijima se pojavljuju razna nagađanja oko budućnosti sedmerostrukog svjetskog prvaka. Jedna teorija sugerirala je da bi Mercedes mogao angažirati Charlesa Leclerca, vozača Ferrarija.

Upitan za komentar, monegaški je vozač prije VN Azerbajdžana izjavio da nije imao nikakve kontakte s vodstvom Mercedesove momčadi, a isto je potvrdio i Toto Wolff. Uz dodatak da je Leclerc jednostavno jako dobar vozač kojeg uvijek treba imati u nekakvim dugoročnim planovima.

“Charles je super tip i netko koga trebate imati na svom radaru, dugoročno gledajući. To je jasno. Međutim, ne u nekakvom kratkom ili srednje dugom periodu. Mislim da nitko ne dovodi Charlesovu sposobnost u pitanje. On je dobar momak. Jedini put kad sam razgovarao s njim bio je kad smo išli na avion u Melbourneu i komentirali smo gdje je izlaz. Inače, nismo bili u kontaktu.”

“Mislim da je on 100 posto posvećen i odan Ferrariju. Jednako tako, mi smo 100 posto posvećeni potpisivanju ugovora s Lewisom”, rekao je Wolff.

Leclercov aktualni ugovor s Ferrarijem vrijedi do kraja 2024., a Mercedes tek treba dogovoriti nastavak suradnje s Hamiltonom. Potpisivanje novog ugovora nekako je palo u drugi plan kad se Mercedes na početku ove sezone suočio s velikim nedostacima svog bolida. Jasno je da Hamilton želi stroj s kojim će napasti osmi naslov prvaka svijeta.

“Nećemo se boriti za vozačko prvenstvo ove godine, tako barem izgleda u ovom trenutku”, kaže Wolff. “Lewisu trebamo dati bolid s kojim će to moći učiniti. Nadam se da možemo naš bolid pretvoriti u pobjednički bolid i onda imati alat koji će mu donijeti osmu titulu.”

“Nema sumnje da je motiviran za ostvariti to. To je ono što voli raditi. To je u njegovoj mogućnosti. Imamo odličan odnos, osobno ja i on, ali i unutar momčadi. To je jedan čvrsti stup zadnjih deset godina, tako da smo stvarno u dobroj situaciji.”

Dakle, za očekivati je da će Hamilton ostati član Mercedesa, no ostaje vidjeti mogu li Srebrne strijele zaokrenuti ovu sezonu u pozitivnom smjeru. Mercedes se prošlog vikenda nije dobro proveo u Azerbajdžanu. Hamilton je nedjeljnu utrku završio na šestom, a George Russell tek na osmom mjestu. Slijedi Velika nagrada Miamija, na kojoj su prošle godine Mercedesovi bolidi zauzeli peto i šesto mjesto.

Objava Wolff: Leclerc je 100 posto posvećen Ferrariju, kao i mi Lewisu pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak