Nema opravdanja, rekao je šef Mercedesa Toto Wolff nakon katastrofalne utrke na Velikoj nagradi Sao Paula. ‘Srebrne strijele’, koje vode veliku bitku s Ferrarijem za drugo mjesto u prvenstvu konstruktora, osvojile su samo četiri boda u utrci zahvaljujući osmom mjestu Lewisa Hamiltona, dok je George Russell odustao iz utrke.

Dojam s vikenda u Brazilu ne popravlja ni nešto bolji rezultat u sprint utrci, u kojoj je Russell završio četvrti, a Hamilton sedmi. Bio je to možda i najgori vikend u sezoni za Mercedes, koji je imao velikih problema s degradacijom guma i brzinom na ravnicama u Brazilu.

Toto Wolff nije skrivao razočarenje nakon utrke.

“Nema opravdanja. Za ovo uopće nemam prave riječi. Naš je bolid završio drugi na prošloj i pretprošloj utrci. Štogod smo mu učinili nakon toga je grozno,” rekao je Wolff.

“Lewis je preživio na stazi, ali George… Mogu se samo suosjećati s njima jer su vozili tako jadnu stvar. To pokazuje koliko je kompleksan ovaj bolid, kao da ste na rubu noža. Moramo to riješiti za sljedeću godinu.”

Wolff smatra kako je neprihvatljivo da je Mercedes u tjedan dana od drugog mjesta jedva ulovio bodove na Interlagosu.

“To se ne može događati u rasponu od sedam dana. Završili smo drugi s jednim od dva najbrža bolida i onda smo završili osmi,” komentirao je.

Mercedes se u Brazilu odlučio na veliko stražnje krilo koje je trebalo donijeti više downforcea. Međutim, njihovi su vozači zbog toga bili izloženi na ravnicama, a zbog sprint formata vikenda, kasnije nisu mogli popraviti tu pogrešku.

“Brzina na ravnicama bila je jedan problem, ali vjerojatno ne i glavni faktor za naš rezultat. Glavni razlog je što nismo mogli proći kroz zavoje s većim krilom toliko brzo kao što smo htjeli. Ubijali smo gume, jednostavno bi ih pojeli u nekoliko krugova,” kazao je Wolff, a zatim istaknuo lošu sreću Mercedesa na sprint vikendima…

“Očito nismo svjetski prvaci na sprint vikendima. Radimo dobar posao kako bi bili u dobroj poziciji, ali to ne objašnjava što je pošlo po zlu. Kao da smo vozili na tri gume umjesto četiri.

Objasnio je i zašto je Russell odustao iz utrke.

“George je imao problem s pogonskom jedinicom na kraju utrke. Motor mu se pregrijao, bila je to njegova zadnja utrka, ali tako je kako je. Nisam siguran da li bi osvojio bodove i bez kvara,” zaključio je.

Mercedes je i dalje drugi u prvenstvu konstruktora s 20 bodova prednosti u odnosu na Ferrari. S druge strane, Lewis Hamilton vjerojatno može zaboraviti na drugo mjesto u poretku vozača. Sada zaostaje 32 boda za Sergijom Perezom.

Objava Wolff: Mogu samo suosjećati s vozačima jer su vozili tako jadnu stvar pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić