Toto Wolff, nakon razočaravajućih kvalifikacija za njegovu momčad, napokon priznaje da su promašili koncept cijelog bolida te dodaje da nakon Velike nagrade Bahreina imaju puno podataka za proanalizirati.

George Russell i Lewis Hamilton zauzeli su šesto, odnosno sedmo mjesto na kvalifikacijama u Sakhiru, a nakon tih kvalifikacija postalo je jasno da bolidu momčadi iz Brackleya fali performansi, što je potvrdio i sam Toto Wolff okupljenim novinarima. Dodao je još da je to sada postala očita stvar. Nakon što su predstavili svoj novi W14 s uvjerenjem da će ga na kraju moći pretvoriti u pobjednički bolid, Wolff je rekao da se njegov stav sada promijenio i da je vrijeme za traženje drugih opcija. S obzirom da su nastavili s istim konceptom bolida od prošle godine, dok su ostali ”prekopirali” rješenje Red Bulla.

“Ne vjerujem da će ovaj bolid na kraju biti konkurentan. Cijelu zimu smo se maksimalno potrudili, a sada se moramo svi okupiti i sjesti s inženjerima, koji nisu u potpunosti dogmatični u vezi bilo čega. Nema svetih krava i trebamo odlučiti kojim smjerom razvoja želimo krenuti, kako bismo bili konkurentni i pobijedili na utrkama. To nije kao prošle godine, gdje ste postizali mnogo podija i na kraju došli do cilja. Siguran sam da možemo pobijediti na utrkama ove sezone. Ali stvarno trebamo pogledati srednji i dugoročni plan te donijeti odluke”, izjavio je Wolff.

Wolff je rekao da će nakon Velike nagrade Bahreina sjesti svi zajedno i proanalizirati dostupne podatke te da će onda odlučiti hoće li krenuti u smjeru potpuno novog bolida, ali je napomenuo da neće potpuno odustati od svog W14 i da će ga poboljšavati dokle god je to moguće.

“Mi smo sportaši, mi se natječemo i nikad nećemo odustati boriti se svaku sesiju da budemo na vrhu. Ako pogledate poredak danas, reći ćete, pa to nije realno. Ali ja gledam što možemo pronaći sljedeći tjedan? Što možemo dodati na bolid? Koja je promjena koju možemo implementirati? I koliko je brzo to, tako da možda možemo preokrenuti stvari ove godine? Ovo su prve kvalifikacije godine i  zato ne želim ništa odbaciti za ovu godinu, dok sam u potpunosti svjestan da imamo mnogo stvari za promijeniti”, dodao je Austrijanac.

Sudeći prema rezultatima prvih kvalifikacije ove godine, čini se da Mercedes još uvijek ima prostora za poboljšanja, ova sezona ima 23 utrke, te će biti zanimljivo vidjeti kako će se momčadi razvijati i koja će se razviti najviše kako sezona bude odmicala.

Objava Wolff: Moramo promijeniti cijeli koncept bolida pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Stjepan Feketija