Nakon prve odvožene utrke i jednomjesečne pauze krenuo je drugi ovogodišinji WSBK vikend u sunčanoj Barceloni. Razgatlioglu i Bulega bili su najuvjerljiviji na prvim treninzima a da je BMW sve konkurentniji pokazuju i odlicna vremena vd Marka. Na kvalifikacijama je Pole positon osvojio Toprak ispred Bulege i Iannonea dok su startna mjesta iz drugog reda pripala vd Marku, s. Lowesu i Aegerteru.

RACE 1:

Toprak je najbolje startao dok je Bulega izgubio nekoliko pozicija. Drugi je bio Iannone, treći Sam Lowes. Englez je vrlo brzo riješio Iannonea i krenuo loviti Topraka. Na ravnom ga je dostizao ali je Toprakovo kočenje i dalje ostalo nedostižno. Rea je zbog tehničkih problema već u drugom krugu završio utrku ulaskom u box.

Lowes je uspio proći Topraka u trećem krugu, za to vrijeme su se za treće mjesto borili Iannone i Bulega. Iza njih su ostali vdMark i A.Lowes a Bautista je držao 11. mjesto. Lowes je bio vidljivo brži od Topraka tako da kad ga je prošao, odmah je odmaknuo na preko sekunde prednosti. Turčinu su se približili Iannone i Bulega pa je bilo pitanje u kojem trenutku će napasti. Bulega se prvi odlučio na taj korak u petom krugu i ostavio BMW iza sebe. No Topraku je ostalo privremeno drugo mjesto jer je u istom krugu pao vodeći Lowes nakon što mu je proklizao prednji kraj.

Dva kruga kasnije se ispred Topraka ugurao i Ianonne tako da su BMW-i držali treće i četvrto mjesto. Bautista je tada bio na osmom mjestu prošavši dvije GRT Yamahe. Uskoro je ušao u borbu s grupom za peto mjesto u kojoj su bili još Petrucci, Lowes i Locatelli. Tu je njegov brzi napredak malo usporen ali se trud isplatio.

Na pola odvožene utrke već su gume počele puštati pa je Toprak prestigao Iannonea a krenuo im se približavati i vd Mark. Bulega je u vodstvu osigurao preko četiri sekunde prednosti a time i tada izglednu pobjedu. Nizozemac ipak nije uspio držati ritam s vodećima pa mu je pozicija bila ugrožena od Petruccija i Bautiste koji su se približavali. Dva kruga kasnije prošla su ga obojica a ostalo im je šest krugova za probati napasti Ianonnea. Petrucci je ubrzo odustao od daljnjeg napretka pokašavajući obraniti peto mjesto a Bautista je krenuo u lov na podij. Napao je 17. krugu i prošao iz drugog pokušaja. U predzadnjem krugu se Toprak približio Bulegi a u zadnjem krenuo u napad. Prošao je već u petom zavoju i nije bilo pokušaja kontranapada od Ducatija. Čuvanje drugog mjesta već je Bulegi bio uspjeh koliko su ga gume usporile na kraju utrke. U svakom slučaju pobjeda za Razgatlioglua na BMWu odličan je uvod u sezonu.

Nedjeljne utrke u na programu u 11 i 14 sati.