Malenih 12 tisućinki sekunde dijelilo je Georgea Russella od osvajanja prve startne pozicije za sprint utrku na Velikoj nagradi SAD-a.

Bez obzira na to, britanski je vozač bio vrlo zadovoljan svojim rezultatom. Petak na Circuit of the Americas nije najbolje počeo za Mercedes, ali u sprint kvalifikacijama oba su bolida dogurala do završne runde. Russell se tu snašao nešto bolje od Hamiltona i osvojio drugu poziciju.

Mjesto u prvom startnom redu nije imao još od Velike nagrade Velike Britanije, a večeras u 20 sati po hrvatskom vremenu imat će vrlo dobru priliku za pobjedu u 19 krugova dugačkoj sprint utrci.

“Na treningu smo imali pune ruke posla s bolidom, ali mislim da smo uspjeli ovladati njime. Znali smo da potencijal postoji i osjećaj u bolidu bio je stvarno odličan nakon posljednjih nadogradnji. Očigledno je kako smo svi jako blizu, a definitivno smo se pomalo iznenadili s ovim drugim mjestom.”

“Ako smo se uspjeli kvalificirati ovdje na drugo mjesto, par desetinki ispred svih ostalih, onda se osjećam dobro. Uzbuđen sam što sam se vratio ovim pozicijama. Nije me bilo neko vrijeme, a upravo je to ono što me uzbuđuje u Formuli 1 – borba za pole pozicije, nadajmo se i borba za pobjedu”, izjavio je nakon sprint kvalifikacija Russell.

Lewis Hamilton nije bio ni približno zadovoljan kao njegov momčadski kolega. U završnoj rundi sprint kvalifikacija osvojio je sedmu poziciju, a nije mu se svidjelo što ga je momčad poslala na stazu u vrlo ranoj fazi SQ3. Još mu je brzi krug malo poremetio Franco Colapinto iz Williamsa, kratkim izlijetanjem sa staze.

“Imao sam nesreću sa žutom zastavom, ali to je tako. Dobra je stvar što je ekipa uspjela napraviti korak naprijed s bolidom. Nadogradnje očito funkcioniraju i stvarno sam zahvalan svima u tvornici na njihovom marljivom radu u ovom periodu.”

“Nije ovo kraj vikenda. Imamo u subotu još jednu šansu. Napravili smo odličan posao između sesija s promjenama na bolidu. To je uvijek kocka jer ne znate hoće li funkcionirati ili neće, ali nadate se da će biti ispunjeno ono na što ciljate. Čim smo izašli na stazu razlika u ponašanju bolida bila je kao između noći i dana, tako da bio je to odličan posao momaka u garaži”, poručio je Hamilton.

Prema viđenom u sprint kvalifikacijama, mogla bi nam subotnja sprint utrka ponuditi jako dobru borbu između četiri ekipe na vrhu – Red Bulla, Mercedesa, Ferrarija i Mercedesa. Srebrne strijele u posljednje vrijeme nisu bile tako uspješne i imaju samo jedan plasman na postolje u zadnje četiri Grand Prix utrke, no možda ih spomenute nadogradnje bolida povedu do boljih rezultata u završnici sezone.

Objava Russell: Imali smo pune ruke posla s bolidom, ali ovladali smo njime pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak