Charles Leclerc je prvi put javno progovorio o dolasku Lewisa Hamiltona u Ferrari od sljedeće sezone, opisavši kako je potez sedmerostrukog svjetskog prvaka dobra stvar za momčad.

Hamilton je šokirao F1 svijet prije nekoliko tjedana kada je objavljeno da će zamijeniti Mercedes – momčad koju predstavlja od 2013. – za Scuderiju na kraju ove godine.

Govoreći u utorak nakon lansiranja Ferrarijevog novog bolida, SF-24, Leclerc je iznio svoje prve komentare o Hamiltonovom dolasku u momčad i priznao da je bio u tijeku s razvojem događaja oko Lewisovih pregovora:

“Očito se ovakvi poslovi ne sklapaju preko noći, za to je naravno potrebno vremena. Bio sam svjestan tih razgovora prije potpisivanja mojeg novog ugovora. Nije to za mene bilo iznenađenje nakon potpisivanja.”

“Ne želim još puno komentirati, uglavnom iz poštovanja prema Carlosu. Proveli smo sjajne godine zajedno i imamo još jednu za proći. Učinit ćemo apsolutno sve da završimo na najvišoj mogućoj razini.”

“Lewis je nevjerojatan vozač, najuspješniji u povijesti i s puno iskustva koje će donijeti momčadi i očito meni, što je dobra stvar.”

Charles Leclerc

Na pitanje je li imao ikakav kontakt s Hamiltonom nakon potpisivanja i što mu znači boriti se protiv tako moćnog vozača, Leclerc je dodao:

“Da, razgovarao smo s Lewisom, pogotovo kada je sve bilo najavljeno i službeno. Naravno, slali smo si poruke. Kao što sam rekao, Lewis je prvak s puno iskustva i toliko uspjeha.”

“Uvijek je zanimljivo imati novog momčadskog kolegu jer učiš različite načine rada i vožnje, još više kada je to sedmerostruki svjetski prvak.”

Leclerc je također jasno dao do znanja da ga to što mu je unaprijed rečeno o Hamiltonovim pregovorima i odluci da se pridruži Ferrariju nije potaknulo da podnese posebne zahtjeve za vlastitu obnovu višegodišnjeg ugovora:

“Ne, to nije ništa promijenilo u mojim razgovorima. Opet se fokusiram na sebe i ono što je dobro za mene. Nije bilo nikakvih promjena ni bilo kakvih zahtjeva.”

Objava Leclerc: Dolazak Hamiltona nije utjecao na moj ugovor pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic