Nico Hulkenberg napustit će Haas na kraju 2024. godine kako bi se pridružio Sauberu na višegodišnjem ugovoru, što znači kako će Nijemac dočekati i preuzimanje njemačkog automobilističkog giganta, Audija, koji ulazi u Formulu 1 u 2026.

Posao je služben i potvrđen od Saubera, koji se na društvenim mrežama pohvalio kako je doveo Hulkenberga od 2025. pa “nadalje”. Hulkenberg je tako osigurao višegodišnji ugovor s 36 godina nakon što se vratio u sport u 2023. nakon tri godine bez stalnog mjesta u F1.

Podsjetimo, Hulkenberg je od 2020. do 2023. bio rezervni vozač u Racing Pointu pa Aston Martinu. Njegove usluge nerijetko su bile i potrebne, mijenjao je redom Sergija Pereza, Lancea Strolla i Sebastiana Vettela u nekim utrkama.

Nakon povratka u Haas, Hulkenberg je demonstrirao kvalitetu, prošle je godine imao devet bodova naspram tri koja je osvojio drugi vozač Haasa, Kevin Magnussen.

Sauber nije potvrdio koga će Hulkenberg zamijeniti. Trenutačno za ekipu voze Valtteri Bottas i Zhou Guanyu.

Andreas Seidl, Sauberov šef koji će ostati čelni čovjek ekipe i kada Audi preuzme kontrolu, vrlo je sretan što je osigurao ‘Hulkove usluge’.

“Vrlo smo sretni što se Nico vraća u Hinwil od 2025. Bit će važan dio ekipe zbog svoje brzine, iskustva u Formuli 1 i predanosti.”

“Od početka je bilo jasno kako je bilo interesa s obje strane, želimo zajedno izgraditi dugoročni projekt. Nico ima snažan karakter, a njegove upute će nam biti od neprocjenivog iskustva,” rekao je.

Objava Nico Hulkenberg napušta Haas, od 2025. vozi za Sauber! pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić