Najveće iznenađenje u prve dvije utrke sezone je svakako brzi Aston Martin. Gdje god došli, tim iz Silverstonea je glavna tema te nitko ne krije oduševljenje poslom napravljenim tijekom zime.

Sportski direktor Alpinea, Alan Permane, jedan je od tih koji nije krio iznenađenje formom Aston Martina na početku nove sezone Svjetskog prvenstva Formule 1, a isto tako ne skriva ni određeno žaljenje zbog forme vlastitog tima.

“Nije zadovoljavajuća situacija u kojoj se trenutno nalazimo po pitanju tempa. Želimo biti brži od ovoga, boriti se s tim momcima. Mislim da smo bliži Ferrariju i Mercedesu u odnosu na prošlu godinu, ali još nisam imao dobru analizu toga. Siguran sam da smo bliže Ferrariju jer su se oni prošle godine u ovo vrijeme borili za pobjede”, rekao je Permane.

Također, osvrnuo se na Aston Martin te dao vlastiti uvid u ciljeve koje su sebi postavili.

“Očito je kako je Aston napravio ogroman skok, a mi smo peti tim po brzini, što naravno nije ono što smo željeli. Naš cilj je bio biti bliže trećem mjestu, što naravno sada nije slučaj. Zapravo, može biti jer ako kažete da je Mercedes treći, mislim da smo im bliže sada u odnosu na prošlu godinu. Ali, nije dovoljno dobro, nismo tamo gdje želimo biti i mislim da je Aston svojom formom iznenadio sve”, dodao je sportski direktor Alpinea.

Pričao je o Red Bullu i njihovoj dominaciji, teškom zadatku kojeg timovi imaju ispred sebe. Također o vjeri u napredak Alpineovog bolida.

“Čini se kako se nitko ove godine neće moći suprotstaviti Red Bullu, izgledaju kao da u svojim rukama imaju sekundu po krugu, što je frustrirajuće. Trebamo nastaviti naporno raditi, donositi nadogradnje te poboljšati potisnu silu. Donijeli smo puno stvari prošle godine, imamo dobru korelaciju, dakle, možemo biti uvjereni kako će dijelovi i nadogradnje koje budemo donosili funkcionirati, samo ih moramo ostvariti bržom stopom u odnosu na ostale”, dodao je Britanac.

Permane je upitan o trenutnom Alpininom bolidu A523, o stvarima koje mu nedostaju.

“Pretpostavljam, posvuda pomalo, vozači traže poboljšanja pri kočenju te bolju trakciju. Ne postoji konkretno ni jedno područje na koje se žale, ali moramo se poboljšati na svim poljima, siguran sam”, zaključio je Permane.

Alpine je momčad s potencijalom, prošlu sezonu su završili na odličnom četvrtom mjestu u poretku konstruktora. Siguran sam, kad bismo imali satelitsku momčad i više bolida pomoću kojih bismo mogli analizirati sve što im je potrebno, bila bi to izuzetno konkurentna ekipa.

Objava Alan Permane: Aston Martin je svojom formom iznenadio sve pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Marko Rajić