VEPRINAC – Od trećeg izdanja najvećeg automobilističkog spektakla, što se i ove godine održava u Hrvatskoj, četvrtog ovogodišnjeg natjecanja WRC Prvenstva svijeta u rallyu dijeli nas manje od mjesec dana. Ovogodišnji Croatia Rally odvijat će se od 20. do 23. travnja na području pet županija – Zagrebačke, Karlovačke, Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Primorsko-goranske, kao i Grada Zagreba, gdje će na prostorima pored upravne zgrade INA Industrije nafte d.d. i Zagrebačkog velesajma biti smješten Servisni park svih timova. U Zagrebu će se, pored Nacionalne i sveučilišne biblioteke, prvog dana upriličiti ceremonijalni start, dok će ciljna rampa biti u okruženju Servisa.

Pripreme su u punom jeku, a protekli vikend u Društvenom domu Janko Gržinić u Veprincu okupljena je i  većina sportskih sudaca Hrvatskog auto i karting saveza iz klubova Istre, Kvarnera i Gorskog kotara. Ovo je samo jedan od susreta, bilo uživo ili online, sa sucima iz većeg dijela Hrvatske, kao i zemalja okruženja iz kojih će pristići kao ispomoć u realizaciji najvećeg automobilističkog spektakla ovog dijela Europe. Predavanja o načinu rada i posebnostima koje zahtijeva realizacija natjecanja svjetskog rally prvenstva, uz brojne primjere zadataka što ih očekuju, prenio je zamjenik direktora  i voditelj sigurnosti Croatia rallya Goran Vujisić. Brojno sudačko osoblje ovih klubova prvog natjecateljskog dana očekuje realizacija brzinskih ispita Krašić (dva prolaza) na području Karlovačke županije, a potom drugog, u subotu 22. travnja, brzinac Platak, na kojem se i ove godine očekuju, uz prvenstveno povoljne vremenske prilike, tisuće ljubitelja rallya.

Sigurnost svih subjekata – natjecateljskih posada, sudaca i tehničkog osoblja duž staza brzinskih ispita i u službama organizatora, stotina novinara, snimatelja i fotoreportera, a ponaosob gledatelja, kojih se ove godine tijekom hrvatskog WRC tjedna očekuje i više od 400 tisuća, prioritet je svih radnji i postupaka. Ovako zahtjevan automobilistički spektakl objedinjuje rad više od 1.500 ljudi među kojima će zapaženu ulogu činiti i stručno osposobljene interventne ekipe, ali i veliki broj volontera. Na dobrim iskustvima dosadašnja dva izdanja hrvatskog  WRC-a, potkrijepljenih i pohvalama za rad iz najviših FIA tijela, te Promotora WRC-a,  temelji se priprema svih službi kako bi još jednom pokazali da s pravom zaslužujemo jedno od prestižnih svjetskih automobilističkih natjecanja i u našoj zemlji.

Nositelji organizacijskog projekta WRC-a, u ime Hrvatskog auto i karting saveza, su Autoklub D.T. Motorsport Poreč i Autoklub CRO Dakar Team Zagreb, dok je tehnički realizator zagrebački Autoklub Delta Sport. Na startu se očekuje 57 posada iz velikog broja zemalja svijeta, među kojima i domaćih, a u tri dana vožnje itinererom duljim od 1.600 km očekuje ih 20 brzinskih ispita na deset različitih lokacija, od kojih je ove godine nova u Gorskom kotaru, na dionici Ravna Gora-Skrad.

Autor: Miroslav Krpan

Objava Ususret WRC Croatia Rallyju: Za spektakl se pripremaju i suci pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: GP1_hr