Tijekom svoje rookie sezone, Williamsov vozač Logan Sargeant imao je dosta teških trenutaka, no prošlog tjedna mu se napokon malo osmjehnula sreća i osvojio je svoj prvi bod u F1 karijeri. Da stvar bude bolja, baš na domaćem Grand Prixu u SAD-u, a Logan kaže da mu je to veliki poticaj za završnicu sezone.

Nije to bio nekakav senzacionalan nastup koji će se pamtiti, no Sargeantu se na VN SAD-a vratilo za neke prijašnje pehove, u situacijama kad je dobro vozio i možda mogao doći do svojih prvih F1 bodova.

Na domaćoj utrci startao je sa začelja startnog grida, a iza njega su bili samo vozači Haasa i Aston Martina, koji su utrku započeli iz boksa. Logan je vozio solidno i stabilno, ciljem prošao na 12. mjestu, ali naknadna diskvalifikacija Lewisa Hamiltona i Charlesa Leclerca podigla ga je na desetu poziciju. Za Sargeanta je pohvalno što je bio ispred vozača Haasa i Alfe te na pravom mjestu za prihvatiti taj poklon u obliku jednog boda. Prvog u karijeri.

Općenito je vikend završio odlično za Williams jer je Alexander Albon bio poziciju ispred momčadskog kolege, tako da je momčad iz Grovea prvi put nakon one neslavne VN Belgije 2021. imala dvojicu vozača u prvih deset.

Uoči početka novog trkaćeg vikenda u Meksiku, upitan hoće li možda bodova biti još, Logan je rekao: “Nadam se! To je definitivno bio dobar bonus na kraju ionako stvarno dobre nedjelje u Austinu. Dodatna motivacija pri dolasku ovdje.”

“Realno, mislim da postaje sve teže i teže za nas jer ostali timovi nastavljaju donositi nadogradnje bolida, a mi ne, međutim to pokazuje da je naša izvedba dobra i bili smo na pravom mjestu za pokupiti bodove koji su ostali na stolu. Bio je to poticaj za cijelu momčad. Biti na 11. i 12. mjestu, a vrlo je lijepo popeti se onda na deveto i deseto. Bila je to dobra nedjelja za mene, brzina je stvarno bila na razini. Uspio sam okrenuti stvari nakon subote i ići u pravom smjeru.”

Novi izazov za Sargeanta: debitantski nastup na stazi braće Rodriguez u Mexico Cityju. Nakon dva uzastopna sprint vikenda, Logan je još jedan među vozačima koji se vesele klasičnom formatu.

“Imamo normalan format ovog vikenda, što je lijepo. Imat ćemo malo više vremena na novoj stazi za posložiti stvari, a nadam se da ćemo dobro podesiti bolid. Mislim da je ovdje izazovno, jedinstvena je staza zbog nadmorske visine. Razina gripa generalno je niska, kao i razina potisne sile. Puno toga treba savladati, čak i u vozačkom pogledu pa sam sretan da imamo tri treninga. Bit će nezgodno za nas, ali isto tako i za sve ostale. Jednostavno ćemo pokušati ponovno sve odraditi kako treba”, poručio je Amerikanac.

Sargeant još uvijek vozi i za novi ugovor. Jedini je među F1 vozačima koji još uvijek nema sigurno mjesto za iduću sezonu, tako da bi svaki od preostala četiri nastupa u ovoj sezoni mogao biti ključan za njegovu budućnost.

Objava Sargeant: Bod iz Austina dodatna je motivacija pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak