Alexander Albon je utrku u Australiji završio u sedmom krugu, nakon što se u zabio u zid prilikom ulaska u sedmi zavoj. Nakon sjajno odrađenih kvalifikacija u kojima je zauzeo osmo mjesto, Albon je u utrci bio u sjajnoj poziciji osvojiti bodove za Williams, no isto mu nažalost nije uspjelo.

Utrka u Albert Parku je sjajno počela za Britanca koji vozi pod tajlandskom zastavom. Nakon starta, Albon je uspio zadržati osmu poziciju i ništa nije ukazivalo na to da će biti prisiljen ranije završiti utrku. Međutim, Alex je očito krivo procijenio brzinu i prilikom pokušaja spašavanja situacije, izgubio je kontrolu nad bolidom i velikom brzinom se zabio u zid. Bivši vozač Red Bulla nakon utrke nije krio razočaranje te je preuzeo odgovornost za pogrešku.

“Sve je u redu, sve je u redu”, rekao je Albon nakon što se udaljio od sudara. “Jako sam razočaran i najviše mi je žao momčadi. Danas smo imali sjajan bolid. Mislim da smo čak u prvih nekoliko krugova utrke bili jako dobri. Bio sam stvarno sretan s bolidom, ali nažalost dogodilo se to što se dogodilo.”

“Očito je da sam razočaran”, dodao je Britanac i nastavio: “Kao prvo, to je moja pogreška i ispričavam se momčadi. Kada postoje prilike za osvajanje bodova, kao što je bilo u ovoj utrci, tada trebamo to iskoristiti. Sve je išlo po planu sve do moje pogreške. Jako sam ljut na sebe.”

“Kad pogledam rezultate i gdje se koji bolid nalazi, shvaćam da je postojala dobra šansa za bodove, tako da moramo osvajati bodove kad god smo u prilici.”

Kao uzrok pogreške, vozač Williamsa je naveo situaciju kad je ranije u petom zavoju otišao preširoko i prilikom toga pregrijao gume. Nažalost po Albona, ta mala pogreška je rezultirala većom pogreškom dva zavoja kasnije i više nije bilo šanse za popravak situacije.

“Kada sam izgubio kontrolu nad bolidom, zapravo sam išao sporije nego u prethodnom krugu, ali otišao sam malo šire u petom zavoju, na izlazni rubnik. Nisam previše razmišljao o tome, da budem iskren, ali kad sam kratko pogledao podatke, vidio sam da je temperatura guma malo porasla.”

“Ako se dogodi proklizavanje na ovim Pirellijevom gumama, samim time dolazi do pogrešaka, pa mislim da je uzrok sudara zapravo bio u petom zavoju”, završio je Albon.

Alex je sezonu otvorio osvajanjem jednog boda u Bahreinu, ali je na posljednje dvije utrke bio prisiljen ranije odustati. Da stvar bude gora za Williams, njegov momčadski kolega, Logan Sargeant, također nije završio utrku nakon što se prilikom drugog restarta zabio u vozača AlphaTaurija, Nycka de Vriesa.

Ipak, momčad iz Grovea ima i razloga za optimizam, pogotovo nakon sjajnih Albonovih kvalifikacija u Melbourneu, u kojima je u drugom sektoru redovito imao najbolje vrijeme. S obzirom na to da je bolid Williamsa jak na ravnim dijelovima staze, nadolazeća Velika nagrada Azerbajdžana mogla bi rezultati još pokojim osvojenim bodom.

Objava Albon: Jako sam ljut na sebe pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Marijan Presečki