Oscar Piastri je upisao prve bodove u Formuli 1 i to ni manje ni više nego na domaćem terenu u Melbourneu. U kaotičnoj utrci mladi je Australac u konačnici zauzeo osmo mjesto, što je oduševilo australsku publiku, koja je Oscara ispratila ovacijama.

Iako je većinu utrke proveo izvan pozicija koje donose bodove, Piastri je uspio iskoristiti kaos pri kraju utrke i odustajanja konkurencije, pa je ugrabio osmo mjesto. Nakon loših kvalifikacija, Oscar je na Albert Parku odvezao zrelu utrku bez pogrešaka i solidnom predstavom je u potpunosti zaslužio prve bodove. Australac je nakon utrke podijelio svoje dojmove s novinarima.

“Sretan sam što sam u bodovima i mislim da nema boljeg mjesta za osvajanje prvih bodova nego kod kuće”, rekao je Piastri. “Kad je bilo važno, bili smo u dobroj poziciji i bez obzira na lošu sreću koju smo imali u prve dvije utrke, mislim da smo danas imali sreće i izbjegli kaos na kraju utrke.”

“Mislim da je u čistom zraku tempo bio prilično solidan i za mene i za Landa. Što se mene tiče, predugo sam zapeo iza Tsunode, što je dosta utjecalo na moju utrku, tako da imam nekoliko stvari koje trebam poboljšati, ali za sada sam samo sretan što osvojio bodove na domaćem terenu”

“U ovom trenutku, s ovime gdje jesmo, moramo iskoristiti dane poput današnjeg, što smo i učinili”, osvrnuo se Oscar na utrku.

Oscar Piastri, McLaren (FOTO: McLaren Media Centre)

S obzirom na to da je Piastrijev momčadski kolega, Lando Norris zauzeo šesto mjesto, McLaren Australiju napušta s 12 bodova, što je sjajan rezultat za momčad, koja u prve dvije utrke sezone nije osvojila nijedan bod. Za iduću utrku, Veliku nagradu Azerbajdžana, u momčadi iz Wokinga najavili su nadogradnje bolida, pa Piastri s optimizmom gleda prema kraju travnja, kad će se “oktanski cirkus” zaputiti u Baku.

“Mislim da bolid trenutno nije tamo gdje smo željeli, ali imamo neke nadogradnje koje će doći u Azerbajdžanu. Nadamo se da će te nadogradnje poboljšati naše performanse.”

“Osvojiti bodove u ovoj fazi sezone stvarno je dobar rezultat za mene i tim, a za mene je lijep osjećaj osvojiti prve bodove u Formuli 1”, zaključio je Piastri.

Nakon velikih promjena u tehničkoj postavi momčadi, u McLarenu mogu s optimizmom gledati u nastavak sezone, pogotovo kad se zna da u lipnju momčad predstavlja novi zračni tunel, koji bi trebao pomoći pri sastavljanju konkurentnijeg bolida. Ako Piastri i Norris dobiju konkurentniji bolid, možemo očekivati puno bolje plasmane u budućnosti, možda čak i borbu za postolja, a za što su obojica zasigurno sposobni.

Objava Piastri: Nisam mogao sanjati bolje mjesto za osvajanje prvih bodova pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Marijan Presečki