Iz momčadi Alfa Romeo Racing stigla je službena potvrda: novi bolid nazvan C43 bit će predstavljen javnosti u Zürichu 7. veljače.

Sada je poznato devet od deset datuma predstavljanja novih F1 bolida za sezonu 2023. Pretposljednja momčad koja je najavila svoj važan dan u pripremama za novu sezonu je Alfa Romeo.

Švicarska momčad u prvenstvo će krenuti s bolidom pod nazivom C43, a isti će biti predstavljen javnosti 7. veljače u 10 sati ujutro po srednjoeuropskom vremenu. Samo predstavljanje održat će se u Zürichu.

Za Alfu će u novoj sezoni voziti ista vozačka postava kao prošle godine. Valtteri Bottas i Guanyu Zhou pokušat će barem ponoviti prošlogodišnji rezultat, kad su u konstruktorskom poretku doveli svoju momčad do šestog mjesta. Valja ipak reći da je veliku većinu bodova osvojio Finac i to u prvom dijelu sezone, dok su u drugom dijelu 2022. bodovi stizali na kapaljku.

Momčad više neće voditi Frederic Vasseur, koji je preselio u Ferrari, a tko će biti novi šef momčadi još uvijek nije objavljeno. Andreas Seidl došao je iz McLarena na mjesto izvršnog direktora Saubera, ali još se ne zna tko će biti čelni čovjek F1 momčadi.

Nakon Alfine objave, čeka se još samo datum predstavljanja Haasovog bolida.

Objava Alfa predstavlja novi bolid C43 7. veljače pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak