Nakon prvih pet utrka sezone Formule 1 2023., Fernando Alonso ima čak četiri treća mjesta. Mogli bismo reći da se pretplatio na “brončana odličja”, pomalo su mu već i dosadila…

Fernando Alonso i njegov Aston Martin proživljavaju vrlo uspješan i vrlo konstantan početak sezone. Na Velikoj nagradi Miamija Španjolac je još jednom bio na pobjedničkom postolju, ponovno treći iza neuhvatljivih vozača Red Bulla. Ovoga puta Alonso praktično nije imao nikakvu prijetnju jer su Mercedesi i Ferrariji ostali dosta daleko iza njega.

“Bolid je izvrstan, no bila je to pomalo usamljena utrka danas”, komentirao je Španjolac nakon VN Miamija. “Zapravo ništa nisam mogao napraviti po pitanju Red Bulla ispred nas, a nikoga nije bilo iza nas. Očekivali smo nešto snažnije suparnike, ali Ferrariji su bili nešto slabiji od očekivanog. Nije lako, nikad nije lako, ali u ovoj sam utrci bio usamljen.”

Fernando tako ima čak četiri treća mjesta u pet održanih utrka. Na postolju nije bio jedino u Azerbajdžanu, kada je utrku završio na četvrtom mjestu, manje od jedne sekunde iza trećeplasiranog Charlesa Leclerca. Na Floridi se Alonso vratio navici osvajanja trećih mjesta i prvo mu je to postolje na jednoj utrci u SAD-u od 2012. Ipak, sad se već malo zasitio tih trećih mjesta i razmišlja gdje bi eventualno mogao napasti prvo ili barem drugo.

“Na početku godine postolje je bilo izvanredno, ali nakon četiri postolja želite više, barem drugo mjesto. No, dva Red Bulla su svaki put neslomljiva i super brza. Kako sam već rekao, možda nam Monako ili Barcelona daju nekakvu mogućnost. Prihvaćamo ovo postolje uoči triple-headera Imola – Monako – Barcelona, a nadamo se da možemo i nastaviti tako”, rekao je Fernando.

U poretku vozača Alonso drži, naravno, treću poziciju. Osvojio je 75 bodova, a četvrtoplasirani Lewis Hamilton ima 19 bodova manje.

Objava Alonso: Nakon četiri postolja želite više pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak