Nakon devetog mjesta u Bahreinu, Fernando Alonso osvojio je peto mjesto na drugoj utrci u Saudijskoj Arabiji. Španjolac je zadovoljan rezultatom u Džedi i daje do znanja kako je Aston Martin napredovao u odnosu na prvu utrku.

Dvostruki svjetski prvak kvalificirao na četvrto mjesto s 0,374 sekundi zaostatka u odnosu na Verstappena na pole positionu, ali je Fernando kasnio samo 0,056 sekundi u odnosu na drugoplasiranog Leclerca.

U utrci je Alonso profitirao strategijom odlaska u boks tijekom izlaska sigurnosnog automobila. Oscara Piastrija nije uspio uloviti, ali je iza sebe ostavio Russella, Bearmana, Norrisa i Hamiltona.

“Osjećam se odlično. Utrka je bila dobra, bili smo brži nego u Bahreinu. Ipak, i dalje mislim kako smo brži u kvalifikacijama nego u utrci, ali smo se ovdje mogli boriti s McLarenima i Mercedesima,” rekao je Alonso i priznao kako su Red Bull i Ferrari u svijetu za sebe.

“Mislim da su Red Bull i Ferrari i dalje korak ispred, ali bilo je ugodno biti za volanom i sretan sam s utrkom.”

Alonso je u Bahreinu počeo utrku na šestom mjestu, ali je pao na deveto mjesto. U Džedi je izgubio jednu poziciju, četvrto mjesto od Piastrija.

“Ovo je korak u pravom smjeru, ali još uvijek moramo napredovati, posebno u utrci. Također smo iskoristili izlazak sigurnosnog automobila, Hamilton i Norris nisu mogli stati u boks kada su i njihove kolege, a mi smo to iskoristili.”

“Carlos je također bio ozlijeđen… Peto mjesto je jako dobro i sad idemo u Australiju,” zaključio je Fernando.

Alonso je sedmi u poretku vozača s 12 bodova, dok je Aston Martin peti u prvenstvu konstruktora s 13 bodova. Lance Stroll odustao je u Saudijskoj Arabiji nakon što se sudario u ogradu.

Objava Alonso: Napravili smo dobar korak, ali moramo još napredovati pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić