Sebastian Vettel se vratio utrkama vožnjom u Melbourneu nakon što je propustio prve dvije utrke sezone zbog COVIDa-19.

Četverostruki svjetski prvak je zatim imao sudar na trećem slobodnom treningu, ugrozivši tako kvalifikacije koje su ubrzo uslijedile, a zatim je ponovno napravio slično i u utrci. Njegov momčadski kolega Lance Stroll je također imao kontakt sa zidom na trećem slobodnom treningu.

Šef momčadi Aston Martin, Michael Krack, inzistira da incidenti nisu nastali zbog toga što je Nijemac propustio prethodne utrke i da mu nedostaje vremena u kokpitu, te priznaje da momčad mora preuzeti odgovornost za ponašanje bolida.

“Sretan sam što je Seb prije svega dobro, nakon svih ovih incidenata. Ako netko poput njega, četverostrukog svjetskog prvaka, ima ovakve probleme koje je on imao prošli vikend, to onda nije do vožnje – jer je on vozio bolid!”

“Ne mislim da su greške povezane s propuštanjem prethodnih utrka. Mislim, Seb je višestruki pobjednik u Melbourneu, zna kako se vozi ovdje.”

“Lako je reći: ‘Ah, nije ga bilo dva vikenda.’ Za vozača takve klase, stvarno moramo provjeriti koji alat mu dajemo”, objasnio je Krack.

Krack kaže da momčad zna zašto do sada nisu bili konkurentni ove godine:

“Razlozi zašto neki bolidi bolje rade, a drugi ne, u ovom trenutku leže u aerodinamici i težini automobila.”

“Dakle, dok napredujemo na strani težine, borimo se s aerodinamikom. Ovo je nešto na što se stvarno moramo usredotočiti.”

“Čim imate bolji aero, sve je lakše, vozači su sretni, rezultati su bolji, tako da sve postaje lakše. Ako ne, sve dovodite u sumnju.”

Upitan je li momčad krenula u krivom smjeru pri razvoju bolida AMR22, dodao je:

“Napredujemo, ali da bismo to iskoristili, idemo prvo riješiti poskakivanje, koje nam ne dopušta da iskoristimo napredak koji su inženjeri napravili.”

Objava Aston Martin: Vettel nije kriv za izletavanja pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic